bailyes

Baileys öppnar ett pop up-kaffebryggeri i hjärtat av Södermalm tillsammans med It’s Cold Brew.

Lagom till att Swedenborgsgatan omvandlas till gågata och sommarsäsongen drar igång på riktigt öppnar Baileys ett tillfälligt kaffebryggeri under namnet Co-lab på Morfar Ginko i Stockholm. Mellan den 31 maj – 4 juni erbjuder Baileys tillsammans med It’s Cold Brew en ny kaffeupplevelse med Brew It Yourself-kurser och möjligheten att smaksätta sitt eget kaffe.

Cold brew har sedan flera år varit en stor trend i USA. Trots att svenskarna tillhör ett av de mest kaffedrickande folken i världen är denna nya och trendiga kaffedryck fortfarande relativt okänd i Sverige. Lagom till att sommarsäsongen drar igång på allvar och uteserveringarna tar större plats på våra gator vill Baileys och It’s Cold Brew introducera fler till den svalkande kaffedrycken. Mellan den 31 maj och 4 juni öppnar därför pop up-bryggeriet Co-lab på Morfar Ginko på Swedenborgsgatan – som samtidigt blivit gågata.

Co-lab kommer erbjuda flera olika variationer på Cold Brew och flera av dem i form av kaffedrinkar smaksatta med den klassiska gräddlikören Baileys.

– Baileys till eller i det varma kaffet är en naturlig och omtyckt smakkombination. Men det funkar lika bra om inte bättre till kallt kaffe. Med Co-lab vill vi få fler svenskar att få upp ögonen för denna härliga dryck. En iskall kaffe med Baileys och mycket is är den perfekt sommardrycken för såväl fikan på bryggan eller i solnedgång efter middagen som på fest med vänner, säger Malin Möllerberg nordisk PR-ansvarig på Diageo.

Brew It Yourself-kurser
Co-lab erbjuder även möjligheten att testa på att brygga sitt eget Cold Brew tillsammans med det lokala Cold Brew-bryggeriet It’s Cold Brew, som drivs av bryggaren Aadel Kersh, Stefan Axel Foley, Fiona Fitzpatrick och Mio Sallanto. Under kurserna får deltagarna lära sig hur man brygger sitt eget Cold Brew och smaksätta sin egen kaffedrink med Baileys och Cold Brew. Kursen kostar 120 kronor och utöver kursen får deltagarna med sig en egen Cold Brew-utrustning för hemmabruk och specialrostat kaffe från Kersh Kafferosteri.

Mer information och anmälan:
Co-lab öppnar mellan den 31 maj – 4 juni. Öppettiderna är mellan 13.00 – 17.00. BYI-kurserna kostar 120 kronor och anordnas mellan kl. 17.30 – 18.30. Kurserna går att boka från och med den 24 maj via: https://billetto.se/e/co-lab-by-baileys-and-it-s-cold-brew-biljetter-197320

OBS: För att delta i kursen måste man vara över 20 år.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.