offi

bristBrixtol har ihop med det Göteborgsbaserade konstnärskollektivet Official Gallery skapat sportjackan Hoolihan Official. Jackan är tillverkad i ett högreflektivt tyg från italienska väveriet PONTEX. Tyget brukar vanligtvis användas till detaljer i slitstarka arbetskläder. Modellen är en windrunner sportjacka med luva, resår i handled och dragsko i midja. På ryggen finns ett gummiprint med Official Gallerys artwork.

2012 startades Official Gallery av Teodor Svantesson och Jesper Lindgren som ett konstprojekt med fokus på foto och film. Inspirationen hämtades från personer i deras omgivning som redan kommit långt inom sina kreativa områden. Till projektet togs det fram klädesplagg som printades med Official Gallerys artwork för att få en röd tråd genom projektet. Idag ligger den största fokusen på kläder men även konst i all form.

Det Stockholmsbaserade modemärket Brixtol grundades 2011 av Gustav Kjellander och Emil Holmström. Brixtol inspireras av hur de brittiska modsen klädde sig och vad de stod för. Fokus är jackor och ambitionen är att skapa alternativa klassisker i intressanta tyger.

Brixtol finns idag i 250 butiker i 13 länder.

– Vi såg stor potential i ett samarbete och vi anser att de gör intressanta produkter. Ett colab mellan Brixtol och Official Gallery skapar intressanta värden för båda märkena, säger Emil Holmström, delägare på Brixtol.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.