brothers

Svenska män saknar grundläggande kunskap om storlek och passform, särskilt när det kommer till kostymer. Så många som drygt var femte svensk man vet inte hur en kostym ska sitta och var fjärde vet inte ens vilken storlek de har på kavaj eller byxa. Under våren åker Brothers på stilturné genom Sverige för att erbjuda alla svenska män en personlig passformsanalys.

Nyckeln till en välklädd stil är att kläderna passar kroppen. Alla män är olika och deras kroppar är långt mer komplexa än det standardiserade storlekssystemet (S, M, L, XL osv). I en ny undersökning från Kantar Sifo på uppdrag av Brothers anger drygt var femte man att standardstorlekarna inte passar den egna kroppen. Väldigt få män kan egentligen köpa en kostym direkt från galgen, men trots det justerar bara 1 av 10 svenska män kostymen efter den egna kroppen. Detta vill Brothers ändra på. Därför åker de på Sverigeturné under våren och erbjuder alla svenska män en personlig passformsanalys och stilråd för hur de ska klä sig för att passa den egna kroppen.

– En kostym med rätt passform gör att mer än varannan man känner sig snyggare och var fjärde man känner större självförtroende. Trots det bär många män dressade kläder som inte riktigt sitter som de ska och det beror ofta på okunskap. Det första steget är därför att hjälpa svenska män att välja rätt storlek. Men vi stannar inte där. Ska en kostym sitta rätt krävs det i de flesta fallen att man gör anpassningar på ben- och armlängd och/eller midjemått. Vi på Brothers erbjuder alltid kunden att göra skrädderianpassningar av våra plagg så att de passar varje mans unika kropp, säger Magnus Hultin, Chefsdesigner på Brothers.

Brothers Sverigeturné startar den 2 maj och kommer under 5 veckor att besöka 14 olika centralstationer, flygplatser och köpcentrum runt om i Sverige för att erbjuda kostnadsfria råd om passform och stil till svenska män. På plats under turnén finns Brothers professionella personal som erbjuder hjälp till att hitta rätt storlek, individanpassning utefter personliga mått och en personlig passformsanalys baserat på 5 olika kroppstyper.

Brothers Sverigeturné startar på Arlanda idag (2 maj) och avslutas i Gränbystaden i Uppsala den 1/6.

Datum för eventturné:

2-8/5 Arlanda, terminal 4
9-10/5 Kista Centrum
11-12/5 Liljeholmstorget Galleria
13-14/5 Täby C
15-16/5 i-huset Linköping
17/5 A6 Jönköping
18-19/5 Göteborgs centralstation
20-21/5 Frölunda Torg, Göteborg
22-23/5 Malmö centralstation
24-25/5 Väla, Helsingborg
26/5 Triangeln, Malmö
27-28/5 Emporia, Malmö
30-31/5 Stockholm centralstation
1/6 Gränby, Uppsala

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.