1

Bulleit Bourbon slår ett slag för hantverket och lanserar konceptet Craft Nights. Inom ramen för konceptet driver Bulleit tillsammans med kreativa personer och varumärken workshops där man, under vägledning, får skapa hantverksföremål. Bulleits första Craft Night leds av klädbutiken Unionville och genomförs på Stockholm Brewers Festival, 2-3 juni.

I skolan var slöjd favoritämne för många men trots det är det få som efter skoltiden fått fortsatt utlopp för sitt slöjdintresse. I takt med att vi blir mer och mer stillasittande samt uppkopplade i våra jobb, längtar många tillbaka till det gamla, genuina och det egna skapandet. Därför lanserar Bulleit Bourbon nu konceptet Craft Nights och ger vuxna personer möjlighet att återupptäcka och praktisera hantverk och skapande på egen hand. Inom ramen för konceptet anordnar Bulleit workshops med kreativa och hantverksmässigt kunniga personer och varumärken.

Bulleits grundare, Tom Bulleit är en sann hantverkssjäl. Tom jobbade som advokat i Kentucky i USA men valde en dag att lägga tjänstemannakarriären på hyllan för att skapa sin egen bourbon, baserat på ett gammalt familjerecept. Bulleit, som idag säljs världen över, härstammar från just kreativitet och det rena hantverket. Nu vill vi uppmuntra fler att upptäcka glädjen och energin som hantverk och skapande ger upphov till genom att lansera Craft Nights, säger Malin Möllerberg, nordisk pr-ansvarig på Diageo.

Först ut att leda Bulleits Craft Nights är det svenska klädbutiken Unionville.
De kommer att lära ut hur man skapar sitt eget bälte av finaste läder från Tärnsjö Garveri. Utöver att skapa kommer deltagarna dessutom att få möjligheten att prova på en Boiler maker – hantverksöl och Bulleit Bourbon.

Bulleits första Craft Night kommer att genomföras på den nya hantverksölsfestivalen, Stockholm Brewers Festival, som går av stapeln 2-3 juni på Orionteatern på Södermalm i Stockholm. Flertalet workshops genomförs löpande under helgen och alla är välkomna att delta. Platserna på Craft Night går inte att boka i förväg utan det är först till kvarn på plats som gäller. Man måste vara 20 år eller mer för att medverka på festivalen och det samma gäller på Bulleit Craft Night. Biljetter till Stockholm Brewers Festival går att köpa i dörren men för att säkra sin plats köper man biljetten i förtid HÄR

Efter Stockholm står Köpenhamn på tur. Där kommer en Craft Night att ledas av och genomföras på butiken Le Fix.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.