Tim Morell, Mohammed Jihad
Tim Morell, Mohammed Jihad

I maj detta år befann sig BAWS på äventyr i Thailand, Phuket, för att träffa vår gode vän Tim Morell som skulle ta oss på en Gyrokopter-tur längst Phukets kuster.

Flygfältet vi skulle lyfta ifrån var beläget i den östra delen av ön och heter Phuket Airpark. Vid ankomsten till flygfältet möttes vi upp av de tre grundarna av ”By Air-gruppen” som äger flygfältet och dess maskiner som står där idag. En stund efter ankomsten landade en ung karismatisk pilot, vår vän Tim.

BumblebeePhuket som dom har valt att kalla sin maskin vi flög med är gul och svart, därav smeknamnet. Den kan nå en maximal fart på 160 kilometer i timmen. Maskinen är också ganska kompakt med en längd på 4,7 meter, höjd på 2,8 och en bredd på endast 1,8 meter. BumblebeePhuket är minst sagt en snygg och sexig liten maskin.

Den unge, karismatiske piloten Tim började tala om säkerhetsstandarderna på Gyrokoptern och hur vi inte behöver oroa oss eller vara rädda. Vi lyssnade vidare uppmärksamt när Tim förklarade för oss hur allt fungerar och inom kort drog Tim igång motorn, och propellern började rotera. Efter bara ett fåtal smidiga minuter, lika snabbt som en riktig humla, var vi igång och BumblebeePhuket lyfte.

Vi var nu alltså svävandes över Phukets östkust, det var så underbart turkost vatten, öar, båtar och ett stänk av fiskebodar. Landskapet var fantastisk. Det var så fantastisk att se Phuket från ovan att det knappt går att beskriva, det måste upplevas.

Tim fick oss att känna oss helt tillfreds. Han svarade på alla våra frågor om varje plats vi flög över. Det var uppfriskande att uppleva Phuket från ovan men framförallt fascinerande hur kunnig och trygg man är med Tim i luften.

Se Phuket från en annan vy med By The Airs älskade BumblebeePhuket.

BumblebeePhuket finns i Phuket Airpark som är en offentlig anläggning, så du är välkommen att besöka när som helst. Om du vill ha en personlig visning av Airpark eller dess maskiner är du välkommen att kontakta By Air gruppen via deras hemsida eller via deras facebook.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here