NORWAY GREECE

Efter att min dator tog helg förra veckan redan i torsdags och kraschade totalt har jag nu piffat upp den och är nu återigen redo att leverera sylvassa speltips!

Vi börjar med sportspelen då jag fokuserat på Vm-kvalet som går av stapeln fredag kväll och har lagt mitt förtroende hos de lagen som har motivationen på topp.

Första matchen jag väljer att lyfta fram är:
Grekland-Slovakien   1   odds: 1.50
 
I grupp G hittar vi två lag på samma poäng uppe i toppen, det är Grekland och Bosnien som ligger på 18 poäng inför de avslutande matcherna.

För att Grekland ska kunna nå en direktplats till EM så måste de vinna dom 2 avslutande matcherna samtidigt som Bosnien tappar poäng i någon av sina 2 sista matcher. Slovakien som kommer på besök till Olympic Stadium i Aten kommer få det hett om öronen i 90 minuter då galna greker som är på jakt efter 3 poäng kommer göra Slovakiens besök till allt annat än ett paradis. Med ett magiskt hemmastöd i ryggen mot ett omotiverat Slovakien så kommer Grekerna enkelt bärga hem 3 Points!

 Den andra matchen är:
 Estland-Turkiet  2  odds: 1.40

Estland har visserligen visat upp ett bra hemmaspel detta kval genom att bl.a tagit poäng mot suveräna Holland (Holland kvitterade på straff i matchens sista spark) Men nu när förutsättningarna är så att Turkiet MÅSTE vinna för att kunna nå en playoffplats till VM så har inte Estland mycket att säga till om.
När Turkiet spelar på toppen av sin kapacitet så håller jag dom väldigt högt. Nu är dom tvungna att prestera och då avfärdar dom Estland enkelt.

Match 3:
 Slovenien-Norge  2   odds 3.20

Våra nordiska vänner är även dom i den situationen att dom kan nå Playoff till VM.

Det är faktiskt 4 lag som har en teoretisk chans att nå playoff i denna gruppen.
Slovenien och Norge är 2 av dom och båda lagen måste gå för 3 poäng här för att kunna fixa playoff.
I mitt tycke så är Norge ett bättre lag i grunden, men då Norge har presterat väldigt ojämnt i detta kval så har dom själva satt sig i denna kniviga situation.

Norge griper sista halmstrået och krigar till sig 3 poäng!

Nu över till travet som denna vecka körs på min hemmabana Åby i Mölndal utanför Göteborg. Svenskt mästerskap ska avgöras!

Eftersom det är ens hemmabana så är man självklart extra påläst! Jag har som vanligt tagit fram ett vinnarspel och ett platsspel!

Vinnarspelet hittar jag i lopp 6 V75-2 nummer 4 Yield To None som har visat en strålande utvecklingskurva det senaste halvåret och har nu gjort sina två senaste starter i travets elitserie med 1 vinst och en tredjeplats. Senaste loppet så satt Fredrik Claesson i sulkyn och det är ingen ändring till denna start.

Grymt fin häst, med en duktig kusk bakom sig och en tränare som alltid har iordningsställt när det vankas V75!

Spela vinnare på Yield To None och jobba in `Knugen` som Fredrik kallas.

Dagens platsspel hittar vi i lopp 8 V75-4:

Nummer 2 Divas Revansch är en stallkamrat till ovan nämnda Yield To None och har inlett karriären på ett mycket bra sätt och har utvecklats lopp för lopp på ett mycket intressant sätt.

Divas Revansch är endast 3 år och möter hästar som är 1-3 år äldre och har samlat på sig mer rutin.
Men det Divas Revansch har visat upp hittils har imponerat stort på mig, och jag vet att stallet håller den här kapabla hingsten högt.

Distansen denna gång är 2640 meter och det är något den 3årige hingsten visat sig sig behärska på ett bra sätt då han efter ett tufft lopp för 2 starter sedan över den aktuella distansen, hängde med mycket bra mot en väldigt kapabel jämnårig häst som heter Darren Boko.

Sveriges segerrikaste kusk Björn Goop kör denna gång och om han hittar en vettig position så är jag tämligen säker att dom kommer topp 3!

Vid frågor så skriver ni som vanligt ett mail till [email protected]!

Lycka till!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here