Big-Lurch-Its-All-Bad

Big Lurch eller Antron Singelton. Mannen som sitter inne på livstid efter att haft ihjäl och ätit bitar av en 21-årig kvinna år 2002, under påverkan av PCP. Av vittnen som såg polisen plocka in Lurch i polisbilen, säger de att han stod naken på gatan dränkt i blod stirrandes upp mot himlen.

Så skivan jag idag vill highlighta är Big Lurch enda soloalbum, som kom ut 2004, It’s All Bad, alltså nästan 6 månader efter han fick sitt straff på livstid. Lurch mamma har försökt stämma skivbolaget för att de ska ha uppmuntrat Singelton att ta droger för att göra mer äkta gangster-rap. Hur som helst så är Big Lurch gangster.

Medlem i 3XL och Cosmic Slop Shop som släppte en skiva 1998, men Lurch själv började skriva poetri och texter innan han ens fyllt 10. Och texterna han ger oss är tvättäkta streetsmart-texter bara en riktig poetisk gangster kan skriva.

It’s All Bad innehåller 14 låtar och gästas av söderlegenden Lil Keke och vi hittar även Too Short, C-Bo och Killa Tay. Som producenter hittar vi Big Dez och Roger Troutman II. Big Lurch mörka, släpiga men otroligt knivskarpa röst får en att hajja till och man tror på allt han säger. Han har en förmåga att få allt att låta så otroligt gangsta. Defenitivt en skiva man måste ge en chans.

Låten I Did It To You från It’s All Bad togs upp i rättegången mot Big Lurch som bevis att han visst var en mördare och att han var kapabel till det han gjorde, med eller utan droger. Som svar till detta sa Singelton att låten bara handlade om ”fantasimord”.

Christian tipsar:
– Texas Boy
– Da Riddler
– Can U Deal With This?
– Ten Toes

 

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.