jut

Los Angeles-baserade 6-mannagruppen Jurassic 5 startade 1993 som resultat av två andra grupper vid namn Rebels Of Rhythm and Unity Committee. De splittrades 2007 men har gjort stora avtryck i hiphopen.

Jurassic 5 består av de 4 rapparna Chali 2na, Akil, Zaakir och Mark 7even plus de två Dj:sen Dj Nu-Mark och Cut Chemist. Efter deras 4:e skivsläpp Feedback bröt gruppen upp 2007, men har återförenats 2013 för några fåtal spelningar på en del utvalda festivaler.

Den mest kända från Jurassic 5, utöver deras DJs, måste nog ändå vara Chali 2na som med sin säregna mörka röst och flow skapat sig en stark fanbase. Han är även den personen man direkt förknippar Jurassic 5 med, då han sticker ut på ett annat sätt än de övriga medlemmarna. Lyssna gärna på hans soloalbum Fish Outta Water (2009)
jurrasicalbum

Quality Control släpptes år 2000 och är producerad av Cut Chemist, DJ Nu-Mark och Shafiq Husayn. En otroligt välproducerad och snygg skiva med så många av Jurassic 5’s bästa låtar. Som grupp känns de allihopa som de haft samma mål med denna plattan. Den har en tydlig röd tråd och medlemmarna samarbetar så otroligt bra. Deras rap, flow, texter, beats och samplingar flätas samman till en fantastisk snygg ljudbild som ger oss lyssnare en grym musikupplevelse.

Vill man ha glad HipHop när den är som bäst är det Jurassic 5 som gäller, nuff said.

Christian tipsar: Jurass Finish First, Contribution, Concrete & Clay, Quality Control (titelspåret)

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.