Base de donnée : Astuce Productions
Post-production : Astuce Productions

Vid årets bilutställning i Genève visar Citroën upp sin unika identitet i en varm och välkomnande monter som även avspeglar märkets framtid och dess djärva och samtidigt komfortabla modeller som till exempel nya C3.

Citroën visar också upp dagens och morgondagens spännande satsningar:

 suvar och äventyr med två nya konceptbilar
 självkörande bilar med en prototyp av Grand C4 Picasso utrustad med de senaste hjälpsystemen vilka är viktiga beståndsdelar i komfortprogrammet Citroën Advanced Comfort
– 
motorsportsatsning med den nya rallybilen C3 WRC

De nya konceptbilarna Citroën visar i Genève är:

C-Aircross Concept: En konceptbil som ger en föraning om Citroëns globala offensiv inom SUV-segmentet

SpaceTourer 4×4 Ë Concept: Anspelar till en serie Lifestyle-produkter som Citroën introducerat under beteckningen ”Ë”

C3 WRC som har gjort sin debut i Monte Carlo-rallyt och Svenska Rallyt. Ett steg i Citroëns nya satsning på WRC (World Rally Championship).

Citroën kommer demonstrera sitt nya komfortprogram Citroën Advanced Comfort som fokuserar på ökad komfort i bilen ur flera parametrar och som kommer integreras på alla kommande bilar från varumärket. Redan nu erbjuder Citroën sina kunder praktiska, säkra och intuitiva körhjälpmedel som kan användas varje dag: Park Assist, Vision 360, Active Safety Brake, adaptiv farthållare med stoppfunktion och identifikation av hastighetsgränser. Citroën kommer visa upp en Grand C4 Picasso prototyp som redan hunnit avverkat mer än 12 000 självkörande mil på europeiska vägar.

Under bilsalongen i Genève kommer Citroën ha ett modernt modellutbud på plats som visar Citroëns förmåga att bygga bilar med stark personlighet och som ger en känsla av välbefinnande på vägen. Ett tydligt exempel på detta är Nya C3 som hade Sverigepremiär i februari och redan, efter knappt en månad, har över 720 ordar tecknats på bilen. Andra exempel är C4 Cactus som inom kort också kan levereras med den nya automatlåda EAT6, Space Tourer med uppdaterade förarhjälpsystem samt E-MEHARI1, en helelektrisk och trendig öppen bil. Ledorden för dessa bilar är som vanligt för Citroën: design, komfort och användbar teknik.

I en färgstark och attraktiv monter tar Citroën emot besökarna under mottot ”Be different, Feel Good”. Här visas även LaMaison Citroën vilket ger en föraning om hur det kommer att se ut hos återförsäljarna i framtiden samt en avdelning ägnad åt konceptbilen C-Aircross Concept, en 3D-version av en specialsträcka i WRC och det interaktiva museet Citroën Origins.

Strax innan bilsalongen i Genève öppnar, närmare bestämt den 6 mars kl 15.00, meddelas vilken bil som tilldelats titeln Årets Bil. Citroëns nya C3 är en av de sju finalisterna.

Montern är öppen för pressen mellan den 7 och 8 mars och för allmänheten mellan den 9 till 19 mars.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.