gamic

Nu är det klart att Nordens största populärkulturella event Comic Con Gamex flyttar till Friends Arena i Solna. Gamex har ökat stadigt i popularitet sedan starten 2010 och med förra årets hopslagning med Comic Con, intar nu Comic Con Gamex större lokaler för att kunna fortsätta växa och ta emot ännu fler besökare. Mässan arrangeras traditionsenligt under höstlovsveckan – från den 30 oktober till den 1 november – i år på Friends Arena.

Förra årets sammanslagning av världskända MCM Comic Con och svenska Gamex blev en stor publikframgång, som lockade över 30 000 spel-, film-, cosplay- och seriefantaster till Kistamässan. Mässan har nu vuxit ur lokalerna och kommer under tre intensiva dagar på höstlovet att flytta in på Friends Arena. Intresset för årets mässa är redan skyhögt, och mässans nytillträdde projektledare, Christian Kullman, menar att det finns en jättepotential att utvecklas med den nya arenan.

– För att kunna bemöta det ökade intresset kommer Comic Con Gamex i år att flytta till Friends Arena. Vi ser stora möjligheter att fortsätta växa och utvecklas, och här ges möjlighet till ännu fler utställare, besökare, tävlingar, talents och mycket annat, säger Christian Kullman, ny projektledare för Comic Con Gamex.

För Friends Arena är det första gången lokalerna används för en mässa av den här storleken.

– Många tänker på fotboll och stora konserter när de hör Friends Arena, men det händer mycket andra spännande saker här under året. Därför känns det jättekul för oss att kunna inleda ett samarbete med Comic Con Gamex, och tillsammans presentera Sveriges största popkulturevent för gamers, filmentusiaster, cosplayare och serietidningsälskare under höstlovet, säger Thomas Perslund, Managing Director, Friends Arena

Biljetter till årets Comic Con Gamex släpps i maj, och mer information kommer senare i vår.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here