conv2

Converse introducerar nu kollektionen Converse Essentials. Kollektionen består av tidlösa plagg som har skapats för att inte bara se bättre ut efter varje användning, utan också bli mjukare över tid. För att garantera bekvämlighet har detaljerna setts över noga. Varje plagg har sytts av material som slits naturligt, håller passformen vid tvätt och som är anpassat till ett liv på språng. 

Den nya Converse Essentials-kollektionen finns för både män och kvinnor och innehåller klassiska plagg som bör finnas i alla garderober – en t-shirt, en crewneck, en pull-over hoodie, en full-zip hoodie, ett par sweatpants och en ryggsäck. Det förtvättade materialet ser till att minimera krympning och plaggen har anpassats för att passa män respektive kvinnor på bästa möjliga sätt.

Detaljer som stilrena dragkedjor och ytliga sömmar bryter av den annars monokroma kollektionen. Pull-over-, och full-zip hoodien har försetts med ribbstickat foder i fickan och på kragen för en stilren look och luvan har utrustats med ett extra lager tyg för extra värme. En innerficka för telefonen finns också i båda dessa plagg och ger därmed dessutom en modern och praktisk lösning till dessa siluetter.

Kollektionens ryggsäck ska med genomtänkta detaljer underlätta användningen i vardagen och har utrustats med datorfack, vattentät framficka samt handtag både ovanpå och på sidan av ryggsäcken.

För att introducera Converse Essentials-kollektionen har Converse nu släppt en limiterad upplaga designad av Fragments grundare Hiroshi Fujiwara – en inflytesrik designer som även varit framstående i Nike’s limiterade HTM-linje. Hiroshi har testat sin filosofi genom att tvätta sin kollektion motsvarande 12 års användning. Resultatet är en kollektion med vintagekänsla som visar på hur tyget i Converse Essentials-kollektionen slits. Plaggen består av en crewneck och en t-shirt med FRAGMENT tryckt på bröstet och har nu släppts på Sneakersnstuff i Stockholm och varierar i pris.

conv

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.