sko1

Converse samarbetar nu för första gången med Carhartt WIP. Tillsammans har de skapat en kollektion som förenar de båda varumärkenas unika design. Kollektionen, som består av tre par Chuck Taylor All Star ’70 OX, förenar Carhartt WIPs välkända material, så som drill, canvas och rip stop, med den ikoniska ’70-siluetten.

De begränsade, men subtila, detaljerna hintar om den avskalade work wear-designen som Carhartt WIP byggt sitt varumärke runt. Med trippelsömmen runt snörhålen och vid hälen, den subtila röda detaljen på yttre delen av sulan samt två set preimiumsnören av vävd bomull är denna kollektion både stilren och vintage-inspirerad.

Converse x Carhart WIP är en hyllning till två varumärken som båda bär på en kulturell historia samt stor spridning över stora delar av världen, mycket tack vare deras tidlösa klassiker. I detta samarbete vill Converse och Carhart WIP blicka framåt, men ändå bevara DNA från de båda varumärkena, och fokusera på den nya generationens kreatrer inom musik, stil och kultur.

I bilderna ser vi därför ASAP NAST, en framstående medlem i det New York-baserade A$AP Mob, som också backas upp av London-baserade producenten Sega Bodega, DJ Emerald Rose and 616-crew medlemmen Jim Longden. Gemensamt för dessa är att de alla förenar musik och personlig stil på ett inspirerande sätt.

Chuck ’70-skorna från kollektionen Converse x Carhart WIP släpps den 1/6 i både Converse samt Carhart WIPs utvalda butiker samt online på Converse.com samt Carhartt-wip.com. De släpps bland annat på Sneakersnstuff, Caliroots, Patta, Norse mm och säljs för runt tusenlappen. Skorna kommer i tre olika färger.

För uppdateringar och fler bilder följ: @converse och @carharttwip

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.