sko

Det har ryktats om ett samarbete mellan Converse och det välkända Japanska streetwear-märket Neighborhood, vilket nu är bekräftat! De två varumärkena går samman för att hylla siluetterna One Star ’74 och Chuck ’70, vilka moderniseras i sann streetwear-anda med influenser från både militärt workwear och motorcykel-inspirerad funktionalitet.

Med rötter i motorcykelkulturen har Neighborhoods designer Shinsuke Takizawa ett unikt uttryckssätt där tolkningar från motorcykel- samt militärinspirerade element återfinns i allt han skapar. De båda varumärkena delar filosofin om att kläder och skor bör avspegla livsstilen hos den som bär dem. Resultatet är en kollektion som inte bara fokuserar på funktionalitet, utan också en tidlös design som kan bäras dagligen och slitas över tid.

Med sin inspiration från militärt workwear har de båda skorna i Converse x Neighborhood-samarbetet utrustats med slittåliga material som mocka, läder och canvas, men även med fina detaljer. Exempelvis har One Star ’74 och dess välkända stjärn-logga förfinats genom ytterligare detaljer. Förutom detta pryder en text unik för samarbetet även sulan. Innersulan har i de båda skorna utrustats med Neighborhoods logga.

Samarbetet med Neighborhood är det första i en serie av samarbeten runt skon One Star. Converse strävar i alla samarbeten efter högkvalitativa utbyten av idéer för att skapa unika produkter. Kollektionen Converse x Neighborhood One Star ’74 och Chuck ’70 kommer att släppas den 6/4 hos Sneakersnstuff och kommer att säljas för 1000 SEK / One Star. 1100 SEK / CTAS 70.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.