20

Är du en av dem som börjat tröttna på din välkammade lejonman? Det kanske är dags att förnya sig och ta bort den slingade mittbenan du haft sen 98. Den frisyren har väl i ärlighetens namn inte genererat hälften å mycket ragg som comeon odds om du tänker efter. Därför kan det vara läge att göra som många andra män redan har gjort: Raka skallen. Idag är det nämligen inte bara interner och fotbollshuliganer som rakar huvudet, allt fler följer trenden. Oavsett om du vill åt badboy-looken som Colin Farrell, eller om du vill dölja din tunnhårighet som Jude Law, så gäller det att göra rätt när man väl rakar sig. Baws hjälper dig så du slipper se ut som en munk när du är klar.

Ett rakat huvud kommer med flera fördelar: Du behöver inte lägga pengar på dyra hårprodukter, dina individuella ansiktsdrag kommer fram mer och du kan sova minst 10 minuter längre varje morgon.  Förslagsvis rakar du dig med en maskin, en hårtrimmer där du kan välja önskad längd själv. Kvinnor föredrar -efter egna erfarenheter- generellt en liten stubb på huvudet gentemot en helt hyvlad skalle. Använder du hyvel finns risken att du tas för nazist, och den vägen vill vi inte gå så länge du inte har en förkärlek för Tyskland och små gubbar med mustasch.

Hur ska du gå tillväga då?
Börja med att klippa ner håret så pass kort att du kan ta resten med rakapparat/hårtrimmer. Enklast med en frisörsax, men brödkniven fungerar i nödfall. Lite mer Dexter-känsla bara. När du sedan använder maskinen för att trimma din kalufs så se till att håret är torrt. Fuktigt är -till skillnad från andra sammanhang-  alltså inte något positivt här.

Ska du ha riktigt kort längd så kan du ta bort munstycket på din trimmer och köra utan. Då blir det så kort det kan bli, men du slipper känslan av att en hyvel våldtagit din hjässa. Vill du ändå trots allt veta hur man rakar skallen med en hyvel så får du googla skiten. Men kom ihåg att folk som blankpolerar sin skalle efter hyvelrakning är synonymt med gamla människor.

Tänk dock på att du fortfarande måste tvätta ditt huvud trots att ditt hår är borta. Smuts, fett och döda hudceller är lika osexigt som det låter. Gör inte ungkarlsmisstaget och använd din dubbeldusch sport. Kör istället på ett milt schampo som är skonsamt mot huden. Balsam är också trevligt men helt klart overkill, då linjen mellan att vårda sitt yttre och att misstas för ”feminin” är -som den äldre generationen hade ordvitsat fram- hårfin.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.