24.7 C
Sweden
onsdag, augusti 21, 2019
Hem Nyheter Dags för datanördar att tjäna cash

Dags för datanördar att tjäna cash

Hackers-With-An-Agenda

Uber är lite oroliga över att deras system inte är 100 procent säkert, och har därför kommit upp med en (briljant) plan för att säkerställa systemet. Man erbjuder helt enkelt hackers pengar ifall dom lyckas hitta några fel som behöver åtgärdas.

I ett försök att täppa till så många luckor som möjligt lanserar man nu ett nytt program där hackers ska kunna kvittera ut 10 000 dollar (83 000 kronor) per allvarligt fel de hittar i bolgates kod. Hackers ska även få betalt om de hittar mindre allvarliga kryphål, för ett signifikant fel får man 5 000 dollar (41 000 kronor) och för ett medelstort fel får man 3 000 dollar (25 000 kronor).

Tidigare har även Google testat idén och svensken Fredrik Almroth Nordberg var en av dem som lyckades. På fyra timmar tog han sig in i Googles servrar och som tack fick han 10 000 dollar.

För den som vill hacka Uber så finns det en tidsram att förhålla sig till. Från och med första maj har du 90 dagar på dig att hitta fyra problem som Uber uppfattar faktiskt innebär en risk. Hittar du fler än fyra fel får du såklart ut ännu mer pengar.

Nu skrattar ni inte åt killen med glasögon från din mellanstadieklass längre va? He´s about to get rich.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.