detooox

Veckans diskussion kommer att handla om detox och kroppens förmåga att rengöra sig själv. Här är något som i ”hälsosammanhang” inte alls är konstigt, men i de forum jag rör mig i är det nästan okänt. I dagens artikel vill jag öka kunskapen för vad en detox innebär, men också väcka intresset hos er.

Kroppens egna utrensningssystem måste fungera i stort sett varje dag under hela våra liv. Om det inte gör det kommer det att få konsekvenser.

Detox betyder avgiftning och innebär att man följer ett kostprogram under en viss period. En detox är att ge din kropp ”semester” under en period och ger den en chans att återhämta sig. Genom att äta en kost som är utrensande och full av antioxidanter, samt utesluta så många gifter som möjligt, så renar du din kropp från både gifter och slaggprodukter.

En detox-diet ger dig även mer energi och bidrar ofta till en mer hälsosam livsstil. Mycket av den mat som vi äter innehåller olika ämnen som lämnar kvar gifter och slaggprodukter i kroppen. Exempel på dessa ämnen är transfetter, socker, tillsatser, bekämpningsmedel, färgämnen och konserveringsmedel. Men slaggprodukter kommer inte bara från mat vi får i oss utan även från yttre påverkan som avgaser, utsläpp eller cigarettrök.

Kroppen har en fantastisk förmåga att rena sig själv och kan ta hand om mindre mängder slaggprodukter och gifter. Detta sker främst genom levern som fungerar som kroppens reningsverk. Men när mängden slaggprodukter blir för hög och reningsverken överbelastade kan inte kroppen ta hand om utrensningen själv och då kan det hjälpa att göra en detox. En detox-diet hjälper till att samla ihop alla gifter och skicka ut dem ur kroppen. Vissa gifter och slaggpodukter kan lagras i kroppen i flera år på grund av att kroppen själv inte kan göra sig av med dem.

Trötthet, inflammationer, värk i leder och muskler, svullnader, stelhet i kroppen, huvudvärk, klåda, svettningar, matsmältningsproblem, allergier, överkänslighet, dålig andedräkt eller dålig lukt under armar och i avföring kan vara symptom för att du behöver rensa kroppen. När levern inte hinner med alla gifter så kommer en del att gå ut via huden vilket då även ger upphov till olika typer av hudproblem.

Kroppen har fyra sett att rensa ut gifterna när dom är nedbrutna: svettas, andas, kissa och bajsa. Om vi tar hand om vår kropp så kommer det mesta att flyta på men en till två gånger om året kan vi hjälpa vår kropp på traven.

2 KOMMENTARER

  1. Vad för detox rekommenderar du? Finns väl hur många som helst om jag inte har fattat fel?! Ska man utesluta allt fet mat, socker alkohol? Alla ”onda” ting?

    • Det finns massor av sätt att ”detoxa” och det gäller att hitta det som passar dig. De sämre alternativen som socker, alkohol etc ska man försöka att minimera vardagligen. Är du intresserad att pröva själv maila mig på [email protected] Med vänlig hälsning Sebastian

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.