sabrera1

På andra dagen av Göteborg Vin & Deli, den 21 mars, arrangerar Kallenberg Wines ett officiellt världsrekordförsök i sabrering i samarbete med Svenska Mässan. Julio Gonzalo Chang Romero från cocktailbaren Hush-Hush på Linnégatan i Göteborg skall sabrera fler än 48 flaskor Champagne på 1 minut och ta tillbaka sitt tidigare världsrekord! Ett genrep genomfördes för några få dagar sedan där Julio kunde stoltsera med 53 sabrerade flaskor, med andra ord ett inofficiellt världsrekord.

Den stora dagen närmar sig med stormsteg. Vi har skrivit om honom tidigare och vi gör det gärna igen, Julio Chang. Mannen som skall ta tillbaka sin plats på tronen med sabeln i högsta hugg.

Lördag kl. 14.00 den 21:e mars ställs det upp 80st flaskor Champagne, Tendil & Lombardi på ett 23 meter långt bord inne i Mässan.

sabrera2

Hur har din intensiva träning gått och hur förbereder man sig på bästa vis?

– Den fysiska träningen utgör inte den största faktorn av ett lyckat rekord, det är den mentala styrkan som avgör. Jag kan inte stå där och hoppas att jag ska klara det, allt självtvivel måste raderas.

Du har inofficiellt slagit världsrekordet med 4 flaskor för bara några dagar sedan under ett genrep, hur känns det mentalt inför det som komma skall?

– Jag känner mig mer fokuserad än någonsin och positivt laddad.

Vad händer med all champagne efter rekordförsöket?

– Alla som vill får givetvis prova i utbyte mot en kupong som man blir tilldelad i början av mässan.

Vad har du personligen för favoriter i champagnens värld?

– Jag har alltid haft en liten förkärlek till Blanc du Blancs Champagne. Jag kan inte riktigt utse ett enstaka Champagnehus eftersom det finns så stort utbud.

Varför sabrerar du?

– För många år sen så jobbade jag för Joakim Nerman på hans restaurang där mitt första rekord togs, mycket av min framgång inom restaurang har varit möjlig tack vare Joakims utmärkta exempel och stöd. För mig så finns det inget värdigare sätt att hylla och tacka min mentor än att fortsätta sabrera.

Baws kommer att infinna sig på plats under mässan och ta del av allt som erbjuds men inte minst för att bevittna showen och se korkarna flyga högt i skyn. Vi önskar Julio ett varmt lycka till.

 

Entrén ligger på 200 kr inkl. gardedrob och vinprovarglas. Åldersgräns 18 år.

Klicka HÄR för biljetter

sabrera3

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.