lampaa

Trots att våren väntar runt hörnet har vintermörkret ännu inte släppt taget om nordborna. Men vi på Philips har goda nyheter till alla svenskar som saknar solens energigivande strålar. Det senaste tillskottet i Hue-familjen kan nämligen imitera olika nyanser av solljus, så att energinivåerna får sig en boost och det blir lite enklare att kliva upp på morgonen.

Ljuset har stor betydelse för vårt välbefinnande, något som blir särskilt påtagligt här i Norden där solen ofta lyser med sin frånvaro. För vissa av oss är det nästintill omöjligt att komma ur sängen på morgonen, medan andra känner sig orkeslösa.

Med inspiration från solens uppiggande strålar hjälper Hue White Ambience, den nyaste medlemmen i populära Hue-familjen, oss att skapa ljusare vardagsrutiner. Lamporna har alla nyanser av naturligt vitt ljus – från kallt dagsljus till mjukt eftermiddagsljus.

– Ljus, och särskilt det vita som påminner om dagsljus, har direkt inverkan på vårt humör, vår energi och vårt välbefinnande. Med nya White Ambience har vi utvecklat en lampa som ger alla möjlighet till ökat välbefinnande med ett enda knapptryck, säger Andreas Bahnsen från Philips.

Ljus för dina vardagsrutiner

Nya White Ambience kan styras från antingen appen eller medföljande dimmer. I appen finns ett antal inställningar som till exempel imiterar soluppgång och solnedgång samt underlättar i vardagen, oavsett om man saknar energi till dagens alla uppgifter, har svårt att somna om kvällen eller kliva ur sängen på morgonen.

– De flesta människor vaknar naturligt och behagligt när det successivt blir ljusare, och varvar sedan ner och kommer till ro när mörkret faller. Om vi själva inte kan styra det naturliga dagsljuset kan vi istället imitera det så att det passar våra egna rutiner, säger Andreas Bahnsen från Philips.

Hue White Ambience har dessutom en ”Nattljus”-inställning som avger ett svagt ljus med minimalt inslag av den blå ton som kan störa sömnen. Det är väldigt praktiskt om man måste stiga upp under natten och inte vill riskera sin nattsömn. Man kan även få uppiggande ljus som passar vid arbete eller motion.

Startpaketet innehåller två LED-lampor med vitt ljus (800 lumen på 4 000 K), en Hue-brygga (kompatibel med Apple HomeKit) samt en dimmerkontakt som kan monteras var som helst så att ljuset kan styras av alla, inklusive gäster och barn.

Philips Hue White Ambience börjar säljas under våren 2016.

lamp

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.