Damon Lindelof

Först vill jag att alla ni som ännu inte har sett färdigt Breaking Bad slutar läsa om två meningar. Jag har gått rejäla omvägar för att slippa få en av världshistoriens bästa seriers slut spoilat av någon glappkäftig lustigkurre som utan att tänka efter före avslöjar något om de sista två avsnitten. Nyheten nedan handlar om Damon Lindelof (manusförfattare till bland annat Lost), som blev ombedd att skriva en artikel med sina tankar om slutet av Breaking Bad, jag kan därför (omedvetet) råka förstöra för er som ännu inte sett klart serien, ni som känner er träffade: SLUTA LÄSA NU.

Det är ett vida känt faktum att det ända sedan det sista Lost-avsnittet sändes har funnits två läger. De som älskar slutet, och den betydligt mycket större grupp som hatar det. Mannen som fått agera slagpåse är Damon Lindelof, en av Hollywoods just nu mest eftertraktade manusförfattare. Lindelof har i omgångar kommenterat, i omgångar rutit, men oftast ganska sarkastisk idiotförklarat de som öppet har idiotförklarat honom. Om jag ska dra en parallell till hela Lost-grejen så är Dave Mustaines (sångare i Megadeath, och en av de ursprungliga medlemmarna av Metallica) klagosång i dokumentären Some Kind of Monster, om hur han trots att han startat ett av rockvärldens största band, och har sålt miljontals med skivor, för alltid kommer att vara ”snubben som fick sparken från Metallica”, likvärdig med hur Damon Lindelof, trots att han skrivit några av de mest underhållande manusen i filmhistorien de senaste åren, för alltid kommer att vara ”snubben som f*ckade upp slutet av Lost”.

I en öppenhjärtlig artikel, som från början skulle varit en hyllning till Breaking Bad, gör han därför en Walter White (se Breaking Bad), och sätter punkt för hela debatten. Han vet, och skriver, att ilskan från fansen kommer att följa med honom för all framtid, och han är medveten om att hans artikel inte kommer att läsas av tillräckligt många för att ge honom ett ömsesidigt lugn, men han är nu, efter en handfull år tillräckligt bekväm nog att släppa på sin stolthet och likt Walter öppet erkänna varför han gjorde som han gjorde.

Läs hemskt gärna artikeln, ni hittar den HÄR.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.