espo

Att slå vad med varandra är knappast ett nytt fenomen. Genom historien har folk tävlat mot varandra i vem som är bäst på löpning, kan lyfta tyngst vikter, med mera. Den moderna varianten av vadslagning sker oftast genom att man använder sig av ett spelbolag för att hålla i vadet, en så kallad bookmaker. De sätter då oddsen och förutsättningarna för vadwet baserat på vad marknaden tror och tycker.

Det sägs att den första vadslagningen om ett sportresultat skedde så tidigt som 1858 under en basebollmatch där två åskådare slog vad om 100 dollar att en viss spelare skulle lyckas slå ett så kallat homerun. Men det skulle dröja fram till 1931 för betting (engelska för vadslagning) och turspel att ta fart på riktigt i USA. Staten behövde nya intäktskällor, och ett sätt var att börja tillåta gambling. Detta var dock inte på något sätt unikt för USA, utan det genomfördes även i flera andra länder världen över.

Sedan dess har mycket hunnit hända. I och med den tekniska utvecklingen är turspel och betting mer avancerat än någonsin, och tack vare internet kan du spela vart du än befinner dig. Ny teknik har också revolutionerat vår syn på tävlande och sport, den stora snackisen senaste åren är e-sport (elektronisk sport). Begreppet e-sport är ett samlingsnamn för tävlande i datorspel, där titlar som CSGO (Counter-Strike: Global Offensive), League of Legends och Dota 2 utgör de populäraste esporterna. I Sverige är det speciellt spelet CSGO som introducerat spelarna till betting på e-sport.

Skins eller pengar?

Efter att Valve introducerade skins (in-game-föremål som gör vapen visuellt snyggare) till Counter-Strike: Global Offensive fick också betting på spelet fäste. Det blev en självklarhet att besöka CSGOLounge inför proffsmatcher för att satsa sina ibland väldigt dyrbara skins. Idag tillhandahåller sajten inte längre skins betting eftersom de helt enkelt saknade spellicens och var därför illegalt verksamma. När allt fler aktörer var tvungna att stänga ned sina tjänster inom skins betting såg kända och väletablerade spelbolag som Betway och bet365 sin chans att vara lagliga alternativ.

Eftersom det idag snarare är regel än undantag för spelbolag att erbjuda CSGO betting har det även dykt upp jämföresletjänster som esportbets.se/csgo-betting. Där kan besökare enkelt jämföra utbud, odds, bonusar med mera innan de tar steget att börja betta. Och visst är det klokt att vara noggrann och eftertänksam när det är dags att välja bettingsida, speciellt med tanke på alla skandaler som skakat industrin senaste tiden.

SkinPay en bra lösning

SkinPay är en ny smart betalningslösning som har tagits fram för de som fortfarande vill göra sig av med skins på betting. Men istället för att vinna ytterligare skins för dem du satsar så vinner du pengar. Det fungerar alltså på så sätt att dina skins säljs automatiskt hos den bettingsida som använder sig av SkinPay, så i slutändan handlar det om betting för riktiga pengar. Sitter du på dyrbara skins blir det alltså mycket pengar som du kan börja betta med. Förutom CSGO skins går det ofta även att växla in skins från PUBG och Dota 2. Det är självklart 18 års åldersgräns som gäller för den här betalmetoden, precis som när du för över pengar direkt att spela med.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.