sns

Idag offentliggör modemagasinet KING sin prestigefyllda lista ”KING – Svenskt herrmodes 100 mäktigaste”. Toppar listan gör sneaker- och streetwear-butiken Sneakersnstuff med grundarena Peter Jansson och Erik Fagerlind. KING – Svenskt herrmodes 100 mäktigaste är en årlig lista över de 100 personer som har mest inflytande på hur de svenska männen klär sig. Listan firas med stor fest fredagen den 25 maj.

KING – Svenskt herrmodes 100 mäktigaste är en prestigefylld lista över de personer, kvinnor och män, som har störst inflytande på den svenska herrmodescenen och tillika inverkan på hur svenska män klär sig. På årets lista hittar vi designers, stylister, redaktörer och chefer för modeföretag men även kända skådespelare, artister, tv-profiler och idrottsstjärnor.

Årets vinnare, utsedd av Kings redaktion med nye chefredaktören Claes Juhlin i spetsen, tillika den som har störst makt över den svenske mannens garderob, är 2018 svenska butiken som etablerat sig internationellt; Sneakersnstuff. Med butiker i New York, Paris, London, Berlin och Stockholm och med tusentals köande för deras unika släpp, kurerar Sneakersnstuff både den svenske och internationelle mannens streetweargarderob.

På andra plats finner vi fjolårets vinnare, grundarna av varumärket Our Legacy och på plats tre hamnar Mattias Magnusson, VD på Acne Studios.

Den årliga festen som hyllar vinnarlistans samtliga finalister sker för inbjudna gäster fredagen den 25 maj i Skeppsholmskyrkan.

King Magazines vinnarmotivering:
”Dagens modebild är splittrad. Men en sak håller den samman: sneakers. Ung som gammal, finanstopp som högstadiekid – sneakers är högsta status. I en tid där modevarumärken går på knäna har skomagnaterna Sneakersnstuff kilometerlånga köer. Med en enorm trovärdighet, ett ständigt habegär och en gudabenådad fingertoppskänsla är Sneakersnstuff mäktigast inom svenskt herrmode 2018.”

Topp-10-Lista

  1. Sneakersnstuff–PeterJanssonochErikFagerlind
  2. Our Legacy – Jockum Hallin, Christopher Nying & Richardos Klarén
  3. MattiasMagnusson(vd,AcneStudios)
  4. Filip Tysander (grundare & vd, Daniel Wellington)
  5. Andreas Löwenstam (designchef herr, H&M)
  6. Henning Källqvist (VD, Care of Carl)
  7. Per Håkans (Marknadschef, Tiger of Sweden)
  8. Emma Stjernlöf (Marknadschef, Adidas)
  9. David Thunmarker (VD, Oscar Jacobson)
  10. Bill Skarsgård, skådis

Mer om Sneakersnstuff samt de övriga nominerade kan du läsa om i nya numret av KING som kommer ut i butik 22 maj.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.