antman

Det har släppts många filmer i Marvel-universumet. Vissa har varit bra, andra inte lika bra. Under de senaste åren har filmerna från Marvel blivit kända för sin högoktaniga superhjälteaction. Många av dessa har varit riktigt bra. Det har också hänt att regissörerna har tagit risker och visat oss mindre kända karaktärer eller en annan sida av några av de största biohjältarna genom tiderna. Marvel-filmerna har blivit så stora världen över att det har gjorts alla möjliga slags spel, merchandise, animerade TV-serier och andra spin-offs. Marvel är så stort att de till och med har spelautomater som är baserade på karaktärerna, exempelvis Iron Man och X-Men. Båda dessa spelautomater finns tillgängliga på Sverigeautomaten tillsammans med många andra spel. Här är en lista på några av de bästa Marvel-filmerna du kan se just nu.

Blade 2

Vi börjar listan med ett lite annorlunda val. Många har nog glömt att Blade 2 är en Marvel film, men så är fallet. Det finns nu 3 Blade-filmer, men det är den andra som är bäst. Blade 2 är en rolig skräckactionfilm från start till slut där vi får se en värld där vampyrerna inte är högst upp på näringskedjan.

Ant-Man

Här har vi ännu ett val som kanske inte är helt väntat, Ant-Man. Den här filmen var ett steg bort från den vanliga actionformeln från de andra Marvel-filmerna då den istället var en så kallad ”heist”-film, en film som utspelar sig kring en kupp. Med roliga Paul Rudd i huvudrollen och en fantastisk ensemble karaktärer tillsammans med en av Marvels mindre kända hjältar var detta en fantastisk idé. Filmen gjorde att Marvels universum kändes bredare och den gav oss en chans att titta på en film med en lite annan känsla.

X2

X2, eller X-Men 2 är Wolverines historia, hans historia innan alla spin-off-filmer. Den första X-Men-filmen var lite sådär, men den här var så full av känsla och tragedi att den inte gick att säga nej till. Den sätter inte bara stämningen inför den episka tredje filmen, den gör också ett utmärkt jobb med att berätta Wolverines historia och hur han gick sitt adamantiumskelett. Det här var filmen som gjorde X-Men populärt och gav upphov till alla de andra filmerna och spelen.

Guardians of the Galaxy

När Guardians of the Galaxy kom ut var det många som ansåg den vara en av de bästa Marvel-filmerna. Det var som om Marvel och Star Wars gifte sig. Med lika delar roligt äventyr och episk action visade Guardians of the Galaxy oss hur bra Marvel kan göra sci-fi. Karaktärerna samspelar väl och flödar nästan över av intrig och djup. Guardians of the Galaxy är ett måste att se!

The Avengers

The Avengers var första gången vi såg alla våra favoritsuperhjältar på samma skärm samtidigt och det var helt oroligt. Filmen blev en måttstock som få andra filmer har lyckats leva upp till när det kommer till skala, action och konsekvenser. Händelserna i den här filmen har spridit sig över hela Marvel-universumet, inte minst till TV-serien Agents of Shield. På det vis som filmen skapade en scen för en serie episka filmer har The Avengers blivit lite av en modern klassiker för actionäventyrsfans.

Iron Man 3

Iron Man 3 kanske inte är allas favoritmarvelfilm, men det borde vara det! Filmen tar ett steg tillbaka från all action för att se hur händelserna i The Avengers har påverkat Tony Stark. Han var bara en ganska normal kille som hamnade i strid mot en utomjordisk ras som kunde ha förstört planeten. Han är skadad, skärrad, vilket är förståeligt. Filmen gör ett jättebra jobb med att få en känna med honom. Filmen har också en perfekt twist som involverar den som Iron Man kämpar emot, en twist som få kunde förutspå. Sammantaget är Iron Man 3 kanske inte perfekt, men den tar risker och den lyckas med dessa risker. Det är helt klart en unik Marvel-film och är definitivt min favorit.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.