ben

I den här texten kommer jag att presentera fem saker som kommer få din kropp att återhämta sig snabbare. Inte direkt men indirekt.

Något som bygger muskler är lika med återhämtning så det passar vem som helst som ska prestera och få en starkare, uthålligare och mer resistens kropp.

Idag säljs kreatin, aminosyror, proteinpulver, pre-workout, post-workout, intra-workout (listan kan göras längre..) tillskott. Det många missar är dock basen till allt, grunderna till en fungerande kropp som till exempel en bra matsmältning eller ett bra immunförsvar. Båda de sakerna kommer göra mer för era muskler än alla PWOs därute.

– Matsmältningsenzymer, Probiotika och fibrer. Jag lästa några siffror häromdagen där det stod att 95% av nordens befolkning har någon typ utav matsmältningsbesvär. Kanske lite för höga siffror men det säger ändå att det är ett problem. Om man inte tar upp maten man äter optimalt kommer man heller inte återhämta sig optimalt vilket innebär mindre muskler. Glöm inte att äta era grönsaker (naturlig källa till enzymer)

– Glutamin, Zink och D-vitamin. Alla produkterna stöttar vårt immunförsvar (boostar testosteron också). Jag har en klient som är en medelålders man och som har haft väldigt svårt att gå upp i muskelmassa. På ett par månader har han gått upp 5-6 kg av den enkla anledningen att han inte har varit sjuk på ett halvår. Om immunförsvaret är dåligt är det svårt eller nästan omöjligt att bygga muskler eftersom du inte kommer att kunna pressa din kropp så långt som det krävs.

– C-vitamin, Magnesium, stretch och Meditation. Kortisol är bra innan och under träning men sen är det mindre bra. Män pratar ofta (även jag) om att boosta testosteronet men man börjar ibland i fel ände. Mindre kortisol = mer testosteron och mer testosteron blir tillsammans med hårdträning mer muskler.

– Greens, PH9 shaker. Om vi tänker oss en sjö och den sjön är försurad vad händer då med allt som ska leva i sjön? Ungefär så kan vi tänka oss att våran kropp fungerar. En försurad miljö leder till mindre återväxt mer inflammationer och sämre näringsupptag bl.a. Alkaliskt vatten kommer att hjälpa kroppen att ta upp näring snabbare (aminosyror, mineraler och vitaminer) vilket i sin tur kommer leda till snabbare återhämtning och mer muskler.

– Citron, Äppelcidervinäger, Chlorella och Glycin. Detox behöver inte vara 14 dagars pest, ”detoxa” varje morgon genom att pressa en halv citron och ta en matsked ÄCV i. Ju snabbare kroppen gör av med det den inte behöver desto snabbare kommer den kunna använda det den ska.

Jag älskar vetenskap och spenderar mycket tid med att läsa studier och forskning MEN jag kommer alltid att lita på min magkänsla och mitt logiska tänk först. Vetenskap handlar mer om att bekräfta något som människor har vetat under många år. Det är roligare att leda än att följa.

Först kommer hälsa sen kommer prestation.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.