degloma

Det är inte ofta BAWS tipsar om böcker, men när vi väl gör det så kan ni räkna med att det är läsvärt. Vi tycker att samtliga borde läsa ”De Glömda”, som är en bok om fångars anhöriga. Oavsett om du har suttit inne, känner någon som suttit inne eller har noll erfarenhet i ämnet kan vi ändå garantera att det är grym läsning. 

Anhöriga till kriminella är en drabbad grupp men i det närmaste negligerad i forskning, media och statistik.

När en son, dotter, pojkvän, pappa, mamma eller någon annan närstående häktas kommer det som en chock för många anhöriga. Idag är det inte självklart vart man ska vända sig om man är i behov av stöd eller vill träffa människor som upplevt en liknande situation. Den som inte på något annat sätt kommit i kontakt med kriminalvården har många frågor.

Denna bok är ett initiativ till att lyfta anhörigas erfarenheter. Förhoppningen är att den ska vara ett stöd eller hjälp för anhöriga och att den ska medverka till att utomstående får kunskap om och en förståelse för deras situation. Den bygger på intervjuer med anhöriga i olika livssituationer och personer som de eller deras närstående möter: en häktespräst, en imam som besöker fängelser och en kriminalvårdare som kan ge en viss insyn i arbetet på häkten och anstalter. Jag som skrivit boken har själv erfarenhet av att vara anhörig.

På tisdag (27 maj) är det bokrelease på Folkbaren i Stockholm mellan klockan 16-19Klicka här för att komma till FB-EVENTET

Vill du köpa boken, har frågor eller vill ha mer information? Kontakta Yvonne Konstenius via E-post: [email protected]

Boken kostar 150 kr + 30 kr porto   

bok

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.