nbahigh

Sport tillhör bland de största industrierna i världen. Vi hittar prissummor och löner i miljardbelopp, det finns tiotusentals människor som livnär sig på att tippa på sport och miljontals klistrar sig framför TV’n för de stora evanemangen. Klistra dig framför TV’n med ett sport-baserat spel – vare sig du gillar hockey, fotboll eller basket så hittar du 5 grymma spel här.

fifa

FIFA 17 – Det är omöjligt att skriva en lista om de bästa spelen utan att ta med EA’s storsuccé FIFA. Som den enda spelutvecklare som har fått tillstånd att använda sig av namnet FIFA så har dom varit väldigt svåra att konkurrera ut och när kvaliteten på FIFA-spelen konstant ökar så är det få som vågar sig in i genren. Vad gäller eSport så ser scenen väldigt lovande ut och EA bidrar mer prispengar för varje år som går.

nba

NBA 2k7 – EA hade lätt kunnat knipa de flesta platser på denna lista men spelutvecklarna ifrån 2K har med sina basketspel hållit jätten på långt avstånd. I NBA 2k-serien så ser vi flera olika spellägen, tillhörande appar som sömlöst tillför till spelupplevelsen och en eSport-scen som varje år tar bland de största kliven inom genren. Något som har gjort NBA 2k7 ledande är det väl utvecklade karriärläget samt att dom verkligen lyckats få fysiken inom basket rätt.

nhl

NHL 17 – Givetvis så kommer EA, den största studion i branschen inom sportspel, att knipa mer än en plats på denna lista. Precis som med FIFA-serien så ser vi varje år en stor förbättring på alla håll. Kontrollerna känns mer rätt, grafiken blir mer verklighetstrogen och spelupplevelsen i helhet blir bättre. Med NHL 17 så har återigen EA säkrat sin plats som härskare över ishockey-spelen.

madden

Madden NFL – Kanske inte det mest attraktiva spelet för den svenska marknaden men spelet är tillräckligt bra att rankas med övriga på lista. Är amerikansk fotboll ett intresse för dig så är detta spelet du absolut inte får missa. Återigen är det de ostoppbara EA som ligger bakom succén, som även haft flera säsonger på ESPN med reality-serien Madden Nation där vi fått följa professionella Madden-spelare till enorma prispengar.

rocket

Rocket League – Alla sportspel behöver vare sig vara verklighetstrogna eller endast inrikta sig på en sport. Rocket League har genom att kombinera fotboll med bilsport tagit fram en helt ny och fräsh upplevelse och snabbt blivit ett namn många känner till. En fartfylld upplevelse som förutom att förhindra EA fler platser på listan även är ett utmärkt spel att spela tillsammans med vänner offline.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.