12

När det gäller lotteriet finns det så många frestande val därute där det verkar nästan omöjligt att välja endast ett lotteri. Det verkar emellertid som om de flesta länder har sina favoriter bland lotterierna som dominerar den lokala lotterimarknaden. I den här artikeln kommer vi att berätta om de mest populära lotterierna i världen, så att du kan få dig en uppfattning om världens lotteriutbud.

1. USA – USA Powerball

Efter att USA Powerball hade sin legendariska jackpott på 1,6 miljard dollar i januari 2016, råder ingen tvekan om vilket lotterispel som är USA:s favorit. Medan Mega Millions är en anmärkningsvärd konkurrent, med sin jackpott på 656 miljoner dollar från 2012, finns det inget ute i lotterivärlden mer spännande än Powerball.

Om de flesta lotterier ger sina spelare en chans att bli miljonärer, var US Powerball den första som gav dem möjlighet att bli miljardärer. Det var självklart att amerikaner pratade stort om den rekordbrytande Powerball-jackpotten och alla ville vara med och delta med sin lott i miljard dollars-lotteriet.

Bara för att påpeka den amerikanska Powerballens enorma popularitet bland amerikanerna bör du veta att Google utsåg ”Powerball” som det mest sökta ordet 2016. Eftersom Powerball visat sig vara mer populär än Trump under valåret är situationen hur tydlig som helst. Behöver man ens säga något mer?

2. EU – EuroMillions

Om USA har USA Powerball, har EU EuroMillions, vilket är det absolut populäraste lotterispelet i hela kontinenten. Jackpotten i det här lotterispelet kan bli så högt som 190 miljoner euro, vilket är det fastställda taket för förstapriset.

Detta har visat sig vara mer än nog för att få européerna att skryta om detta fantastiska lotteri, eftersom miljontals är med och deltar med sina lotter i EuroMillions-lotteriet i varje enskild dragning.

EuroMillions hålls i 13 europeiska länder, och några av dem erbjuder till och med en särskild  separat utlottning utöver med dragningen. Storbritannien har Millionaire Maker utlottningen, Spanien har El Millón, och Frankrike har My Million utlottningen, vilket ger spelarna en extra chans att bli miljonärer.

11Några gånger om året vid speciella tillfällen hålls EuroMillions Superdragningar. Dessa dragningar hålls inte vid regelbundna datum, dock i samband med något lotterievent eller årsdag. Superdragningarna följer samma spelregler som de vanliga EuroMillions dragningarna förutom att de erbjuder en garanterad minimumjackpott på 100 miljoner euro!

3. UK National Lottery

Medan britterna älskar EuroMillions, är det nationella lotteriet fortfarande folkets absoluta favorit. Storbritanniens officiella lotterioperatör har etablerat sig som en dominerande siffra på lottermarknaden, och det har också bidragit till att ge lotteriet ett positivt rykte.

28% av pengarna som samlas in från biljettförsäljningen går till Nationella” Lottery Good Causes Foundation”, som har varit till stöd för tusentals välgörenhetsorganisationer. I huvudsak bidrar Storbritanniens nationella lotteri aktivt till att göra världen till en bättre plats.

4. Italien – SuperEnalotto

Ett annat EuroMillions-land är Italien som håller i ett av Europas populäraste lotterier. SuperEnalotto hålls i Italien och varje vecka deltar otroligt många spelare, eftersom dess jackpottar helt enkelt är omöjliga att bara ignorera.

Det nuvarande rekordet ligger på 177,8 miljoner euro, vilket gör det till EuroMillions främsta rival. Även superstjärnan Madonna spelar på SuperEnalotto regelbundet och hennes uthållighet har även gjort henne till en lotterivinnare. År 2012 vann hon 120 000 euro, vilket hon sedan donerade för att bygga skolor i Malawi, Afrika.

5. Spanien – Loteria de Navidad (spanska jul lotteriet) – El Gordo

Det spanska jullotteriet är ett av de äldsta lotterispel i hela världen. Det här spelet är så populärt i Spanien, att folket har inkluderat det i sina semestertraditioner. Lotteriets inofficiella namn är El Gordo eftersom dess priser uppnår fantastiska belopp.

Den årliga dragningen hålls den 22 december och sänds på spansk national-tv i en fantastisk show. Enligt traditionen sjungs de vinnande numren av en barnkör, vilket gör denna dragning extremt speciell.

Varje år har Loteria de Navidad en tv-annons som klarar av att få folk till stämningen för spelet. Men dessa annonser är ganska speciella, eftersom det vanligtvis är kortfilmer om traditionerna runt El Gordo. Dessa berättelser finns även som olika annonser och ger en inblick i de olika traditionerna under åren kring detta lotteri . Vår favorit är ”Justino” från 2015, men vi rekommenderar verkligen alla dem eftersom de är helt enastående.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.