v7

Sverige är mer eller mindre ett speltokigt land och spel om pengar har alltid varit en utbredd underhållningsform bland svenskarna. Att spela på lotter tillhör den vanligaste spelformen i Sverige och varje vecka spelar 15% av svenskarna på lotter. Vi ska på denna sida förklara några av de mest populära lottspelen i Sverige och hur man spelar de.

Lotto

Själva grundmurandet av Lotto som ett populärt spel i Sverige skedde under 1980-talet. Den första lottodragningen skedde 6 september 1980 på Lisebergs Stora Scen. Lotto går ut på att markera 7 nummer på en lottorad som består av totalt 35 nummer.

Om spelaren får 7 rätt så ligger vinsten på 7 miljoner kronor och vinsten kan uppgå till hela 75 miljoner kronor om man vinner Drömvinsten genom att få 7 rätt på lotto och minst 2 rätt på joker. I likhet med Bingo, så utannonseras vinnaren genom att 7 bollar slumpmässigt plockas ut.

Den första miljonvinsten i Lotto drogs i oktober 1980 och den största lottovinsten någonsin, som även är den största spelvinsten i Sverige, ligger på otroliga 237 miljoner kronor.

Stryktipset

Stryktipset är ett spel om pengar som har underhållit spelhungriga svenskar sedan 1934. Stryktipset går ut på att tippa resultatet i 13 förutbestämda fotbollsmatcher, som inkluderas på spelkupongen. Spelaren kan välja hemmaseger, oavgjort eller seger för bortalaget. För att vinna så måste spelaren ha minst 10 rätt på Stryktipset.

Chanserna för att få 13 rätt på Stryktipset är 1 på 1 594 323. Spelare kan öka vinstchanserna genom att läsa vissa utvalda stryktipset tips. Men den spelaren som lyckas få 13 rätt kan glädjas över en enorm vinstsumma på 10 miljoner kronor. Den största vinsten på Stryktipset hittills ligger på 20 miljoner kronor.

Bingolotto

Bingolotto är förmodligen det mest populära tv-sända spelet om pengar i Sverige och började sändas 1989. Under åren har miljontals svenskar suttit fastklistrade framför TV:n och spelat Bingolotto som letts av programledare såsom den folkkäre Leif ”Loket” Olsson.

Att spela Bingolotto är enkelt, följ Bingolotto sändningen på TV:n och markera de dragna bollarna på en bingobricka. Programledaren utannonserar nummer som spelare ska markera på din Bingolott. Förutom nummer så ska man även markera bokstäver som ska kopplas ihop med ett nummer.
Exempelvis “Bertil,8”, så ska både bokstaven B samt numret 8 markeras. För att vinna på Bingolotto krävs 5 dragna nummer på en och samma vågräta rad. Binoglotto-lotterna kan köpas i spelbutiker, livsmedelsbutiker eller föreningar.

Triss

Dra på trissor! Ja, du kanske har hört sloganet “Triss, plötsligt händer det”. Triss är antagligen sveriges mest populära och långlivade spel om pengar och lanserades 1986. Triss går ut på att skrapa fram vinnande nummer på en så kallad Trisslott.

Trisslotten består av 2 skrapfält. Det enda skrapfältet döljer 9 belopp och det andra skrapfält döljer en multiplikator, en stjärna samt ett belopp. Spelkonceptet går ut på att man ska skrapa fram 3 likadana belopp för att slutligen skrapa fram en bonusruta. Det är bonusrutan som döljer en multiplikator som multiplicerar summan av de 3 framskrapade beloppen.

Priset på en trisslott ligger på 30 kronor och kan belöna spelare med en vinst på hela 30 miljoner kronor! Att köpa en trisslott är populärt bland alla åldrar och trisslotterna kan köpa i de flesta matbutikerna och tobaksaffärerna i Sverige.

V75

V75 har varit med i spelet sedan spelet grundades 30 oktober 1993. Om man ska spela på trav så är V75 den absolut mest populära spelformen om pengar i Sverige. För att spela V75 så behöver man köpa en V75-biljett från ett ATG-ombud. För att vinna i V75 spelet så måste man pricka rätt vinnare i totalt 7 stycken V75-avdelningar.

Man kan fritt välja antal hästar i varje avdelning och spelaren kan välja från att tippa på 1 vinnare eller tippa på alla 7 vinnare i ett lopp. För att utöka vinstsumman så kan man välja fler hästar.

Priset för att spela V75 baseras på antalet hästar som spelaren har valt. Varje häst kostar 0,50 kronor och desto fler hästar som spelaren valt, desto högre blir priset på spelarens V75-biljett. Prispotten kan uppgå till 10-tals miljoner kronor och prispengarna fördelas mellan de V75-spelare som har fått 5, 6 eller 7 rätt på sina respektive V75-kuponger.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.