balan

Larmrapporter kommer dagligen gällande stress på arbetsplatser och studier visar att de som påverkas hårdast är män. En rapport av vetenskapsradion visar till och med att det verkar finnas ett samband mellan att vara man, plågas av stress och högre dödlighet. Certicos nya hälsosatsning Healthylane vill med sin plattform förebygga stressen innan den uppstår och du kan nu bli delägare i gamechangern inom healthtech för företag.

Certicos healthylane är ett modernt alternativ till företagshälsovård med fokus på att förstärka hälsan och förebygga ohälsan hos anställda. Något som i sin tur leder till både framgångsrika anställda och företag. En annan vinkel som kan vara framgångsrik är Oddsbonusar 2019 för den som gillar spel.

Certico driver i detta nu en crowdfundingkampanj på den svenska plattformen FundedByMe. Med över tre veckor kvar att investera har de redan uppnått 118 % av finansieringen. Det stoppar dock inte dem från att ta in fler investerare och du har fortfarande möjligheten att bli delägare i healthtech-plattformen

Inte nog med att stress har en enorm påverkan på dig som privatperson, det påverkar också företag och samhället i stort. Stressade kollegor har ett produktionsbortfall på 38% som motsvarar 15 timmar varje vecka. Certicos mål är att sätta en ny standard för vad företagshälsa bör vara. Genom att arbeta förebyggande kan man säkerställa både friskare anställda och lönsammare företag. Samtidigt får företag statistikverktyg för att kartlägga ohälsan inom företaget men med allas integritet i behåll.

— Det pratas allt för ofta om sjukvård men för oss handlar det om friskvård. Det gäller att jobba proaktivt och se tendenser tidigt hos anställda. På så vis kan man fånga upp dem innan sjukfrånvaro blir det enda alternativet. Det handlar inte om att skjuta ännu större summor till de som redan använder sig av friskvård, tränar på fritiden och har en genomgående god hälsa, det handlar om att nå den stora massan av tickande stressbomber innan de detonerar, säger Elisabeth Eriksson, Hälso- och arbetsmiljöstrateg på Certico.

Certico AB etablerades som bolag av Åke Åkerman 2001. Inriktningen har sedan dess varit förebyggande och individanpassade tjänster inom hälsovården. Deras målgrupp är medelstora och mindre företag och tjänsten levereras genom egna sköterskor i samverkan med externa specialister inom olika medicinska områden. Idag är deras uppdragsgivare både försäkringsbolag och privata företag. Med lanseringen av Healthylane vill de ge ytterligare stöd för proaktiv friskvård inom företag.

baa

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.