vasquez bild

”Success is not the key to happiness. Happiness is the key to success. If you love what you are doing. You will be successful”
– Albert Schweitzer

Vad är innebörden av att lyckas här i livet? Vad är det man måste uppnå för att anses som framgångsrik? Har det med pengar och beröm att göra.. Är det någon annan som bestämmer huruvida man lyckats eller inte? Eller är det man själv som får värdesätta detta genom ens egna perspektiv utifrån den person man är och det liv man lever.

BAWS har träffat Andres Vasquez som ger svar på tal gällande sin bild av (fotbolls)livet.

Namnet är nog bekant för många. En svensk fotbollsspelare med rötter från Peru, ett hjärta av guld och en far som är en i kompisgänget. Mest känd är han kanske för det läckra målet den där ljumna vårdagen i maj 2007.

IFK Göteborg mötte Örebro SK på bortaplan och ett mål av högre kaliber skreds till verk.
Ett mål som senare blev en youtube-klassiker. En riktigt konstspark som inte bara en mor kan älska utan även jag, du och resten av befolkningen. Se nedan.


Var sak har sin tid. Det var då och nu är nu. Vad hände sen, vem är han egentligen, hur mår han, vad gör han nu och sist men inte minst… Har han misslyckats?

Hur ser du på din karriär och vad innebär att lyckas för dig?

Det är svårt att sätta en punkt på vad det innebär att lyckas. Är man lycklig brukar bitar falla på plats. Man måste få uppleva motgångar, underlag och misslyckanden för att någonsin kunna känna smaken av sann lycka. Gällande karriären. När började den, när slutar den? För mig pågår den ständigt oavsett vad jag gör.

Under din session i Schweiziska högstaligan tjänade du givetvis bra, vad gjorde det för inverkan på ditt mående?

Indirekt gav det en påverkan. Man kan ta sig mer av vad världen har att erbjuda. Så som resor där dörrar också öppnas till nya möten. Det gav mig större valmöjligheter, jag kunde testa på nya saker som inte skulle fallit mig in annars. Utställningar, teater, resor och andra aktiviteter. Det gav mig nya perspektiv och insikter, kul med något annorlunda.

Samtidigt var jag ung och omogen under denna tid. Men den tiden gav mig också en trygghet i dagens läge genom ett trivsamt hus i Göteborg. Jag har haft mycket tur i oturen, otur i turen ja man kan vända på allt.

Familj och vänner verkar du värdera högt, vad för påverkan har dom på dig?

Jag älskar att omge mig kring bra människor. Människor liksom vänner som inspirerar och har en positiv anda. Utan närheten till goda vänner är det lätt att hamna i en ond cirkel där man själv ältar saker i sitt eget huvud. Det gäller att hitta detaljerna i vardagen, de små sakerna. Man ska inte ta allt för givet. Det finns något fint i att värdera det lilla.

Din far sägs vara en riktig lekfarsa, hur är eran relation?

Farsan är speciell. Vi är olika och kommer inte alltid överens. Han är en lekfarsa, något han blivit mer med tiden faktiskt. När jag var yngre var det en mer sträng fadersroll. Han är en figur, en go gubbe. Farsan brukar vara med när jag spelar på skoj med polarna. Han älskar ju det och säger att han föryngras av det. Sådant gillar vi.

Du hade ett uppehåll från professionell fotboll på ca ett år men är nu tillbaka på Schweizisk mark igen och närmare bestämt i laget FC Wil som tillhör andradivisionen (Challenge League). Hur har livet ”utan” fotbollen varit och hur är känslan att åter vara back in buisness?

Jag har alltid älskat fotbollen och under mitt uppehåll från seriös verksamhet har jag ändå hållit igång. Det var skönt på sitt sätt men en viss saknad fanns. Nu är jag tillbaka i Schweiz på nytt. Har några av mina bättre polare här. Jag är hungrig igen. Året utan boll var bra för mig, det gav mig tid att slåss lite med mina inre demoner. Känslan är bra i detta nu. Det gäller att hitta tillbaka till formen men framförallt ta dag för dag så får jag se vart allt leder. Framtiden må alltid vara oviss och jag gillar det.

Andres Vasquez spelar som sagt numera i Schweiziska andradivisionen för klubblaget FC Wil. Efter tre veckors träning med klubben lyckades Andres pricka bollen i mål under sin hemmadebut på första bolltouchen efter ett inhopp i 80:e minuten. Matchen slutade med en 4-2 seger och vad som kommer här näst får tiden utvisa. Vi önskar Andres Vasquez ett varmt lycka till med fotbollen men framför allt med livet och allt vad det innebär!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.