sko1

Enko är en ny typ av joggingsko framtagen genom unik och revolutionerande teknologi. Upplevelsen ger mer power och bättre komfort. Skon behåller all energi i steget i samband med att man tar sig framåt. En så kallad ”normal sko” förlorar kraften och energin vid stegnedsättning, Enko-dojjan ser däremot till att ge tillbaka kraften så fort man lyfter hälen från marken igen.

Christian Freschi, en mycket smart och passionerad löpare har tagit fram ett dussintal prototyper under de senaste tolv åren av efterforskning vilket gjort det möjligt att framta en sko av denna kaliber. Skon skall vara otroligt effektiv och skonsam mot löparen.

Det skall gå att justera efter ens vikt och den sägs fungera lika bra vid promenader som för löpning. En nyckel medföljer vid köp som ger möjligheten till anpassning och reglering efter ens egna behov. Terränglöpning är dock ingen stark sida hos denna nymodighet.

I dagsläget rör det hela sig om ett fundraising projekt för att slutligen kunna leverera dojjan till sina köpare under fjärde kvartalet detta år (förhoppningsvis). Priset kommer att vara ganska högt pga av teknologi som den besitter, om den är fjäderlätt likt Nike Free-modellerna har jag svårt att tro. Men att den inte har en fjäder går ej att förneka att döma av bilderna!

sko2 sko3

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.