bil

Citroën lanserar en ny generation av C3. Den kommer att svepa som en frisk vind genom bilvärlden och utmärker sig genom att inte bara vara optimistisk, smart och bekväm utan även genom att vara mänsklig. Nya C3 karaktäriseras av ett piggt och glatt utseende där kunden har stora möjligheter att själv bestämma bilens färgkombination och utrustning. Bilen kommer till Sverige i mitten av december men det går att teckna order från 7 november. Lanseringspriset för instegsmodellen med bensinmotorn PureTech 82 utrustningsnivå LIVE är 119 900 kr.

Några nyheter i nya C3

Det är Citroën ConnectedCAM®

Nya Citroën C3 är en mänsklig bil därför att den inte bara uppfyller kundens behov av att förflytta sig på ett säkert, miljövänligt och inte alltför kostnadskrävande sätt.Den ger sina åkande också gott om plats, god komfort och det där lilla extra – det som gör att föraren minns resan och kan dela sina upplevelser med andra. Föraren behöver dock inte ta fram sin smartphone för att ta bilder, bilen kan sköta detta själv. Och det går att skicka hem bilder också, direkt från bilen. Skulle en olycka inträffa filmar kameran 30 sekunder innan och en minut efter olyckstillbudet, vilket kan ge ovärderlig bevisning och spara försäkringskostnader. Kameran har nu godkänts av Högsta Förvaltningsdomstolen och kommer därmed inom kort finnas att beställa tillnya C3.

Det är Citroën Advanced Comfort™

Nya Citroën C3 erbjuder körkomfort på ett sätt som tidigare aldrig varit möjlig i segmentet under 4 meter. Till körkomforten hör att avskilja de åkande från yttre störningar såsom ljud och vibrationer, för att bringa känslan av att befinna sig i en kokong. Till interiörkomforten hör sedan att de åkande ska sitta bra och ha gott om plats samt att det ska finnas generösa förvaringsutrymmen (handskfack på 6,5 liter till exempel). Till användarkomforten hör ett smidigt handhavande av bilen med intuitiva funktioner, hjälpsystem för vardagsbruk och digital kontinuitet mellan passagerare och bil. Vidare tillför bilen tankekomfort genom att skapa lugn atmosfär i bilen och organisera informationen så att bara det som verkligen behövs visas.

Det är Citroën Airbump® 

Det är oundvikligt att livet ger människor och deras bilar törnaribland. I stadstrafik är bilar speciellt känsliga i nedre delen av dörrarna och därför har Nya Citroën C3 ett unikt skydd där. Det är en slags skyddande kuddar tillverkade av polyuretan med gott motstånd mot vardagens slitage i form av UV-ljus, vatten, åldrande och repor. Airbumpsen (tidigare sett på modellenCitroën C4 Cactus) är svarta men kommer ha en vit eller röd dekorationslinje.

Det är Citroën EAT6 = Efficient Automatic Transmission

Nya Citroën C3 är utrustad med den senaste generationens bensin- och dieselmotorer som uppfyller moderna krav på avgasrening och låg bränsleförbrukning. Merparten av motorerna har Stop&Start-system för renare luft i städerna och i vår kommer en sexväxlad automatlåda att vara tillgänglig i kombination med bensinmotorn PureTech 110. Detta är en traditionell automatlåda med hydraulisk momentomvandlare. Det är således olja som tar hand om kopplingsarbetet vilket minimerar underhållskostnaden och växlingstiden. Tillverkare är japanska Aisin, en av de främsta aktörerna när det gäller framtidens växellådor.

Mer om nya Citroën C3

Till bilens mjuka sidor hör att den inspirerats av arkitektur- och heminredningsvärlden för att fullända komforten och få de åkande att känna sig bekväma i en ombonad miljö. De främre platserna domineras av en 7-tums pekskärm vilket möjliggör att föraren kan få upp sin smartphone i helskärmsläge och använda multimedia. Till de hårda värdena hör ”Starthjälp i backe”som håller bilen i 2 sekunder om backen lutar mer än 3 %. Här finns backkamera och avåkningsvarnare om föraren passerar vita linjer på vägen utan att använda blinkers samt död-vinkeln-varnare. Och framför allt säger bilen till när det är dags för en kaffepaus. Allt för att de åkande ska kunna färdas så bekvämt och säkert som möjligt.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.