vod2

Premiumsprit är en trend som håller i sig och en spritsort som seglar upp som favorit är vodka. Samtidigt är det svenska vodkavarumärket SVEDKA, till mångas förvåning, nu den mest sålda svenska vodkan i USA. Och populariteten bara ökar. 

vod3 SVEDKA har gjort ett stort avtryck i USA sedan första importen 1998. I februari i år meddelade amerikanska Impact Databank i sin rapport över 2015 att SVEDKA nu är den största importerade vodkan i USA. Att SVEDKA är svenskt och kommer från ett destilleri i Lidköping, där den produceras och tappas för export till USA, är det inte många som känner till.

Ända sedan starten har SVEDKA:s väg kantats av priser och utmärkelser. Bland annat tre guld och två silver i San Francisco World Spirits Competition sedan 2005. Vodkan har även fått två guld och ett silver av Beverage Testing Institute .
SVEDKA:s ambitioner är fortsatt höga och enligt sin marknadsföring är de världens populäraste vodka år 2033.

”SVEDKA är en premiumvodka för den medvetne. I USA beställer du inte en vodkadrink i baren, du beställer en SVEDKA-drink. Det känns kul och på tiden att SVEDKA nu finns att köpa på hemmaplan”, säger Petter Berglund, VD på Arctic Beverage Sweden som distribuerar SVEDKA i Sverige.

SVEDKA köper du via Systembolagets beställningssortiment:
Artikelnummer: 86180
Alkoholhalt: 40 %
Volym: 700 ml
Pris: 259 kr
Leverantör: Arctic Beverage Sweden AB

Drinktips! SVEDKA SOUR – en sötsur nyklassiker
Ingredienser:

4 cl SVEDKA vodka
2 cl citronjuice
2 cl sockerlag
¼ st äggvita

Såhär gör du:
Häll SVEDKA vodka, citronjuice, sockerlag, äggvita och is i en shaker. Skaka om. Ta fram ett rocksglas och fyll med is. Sila av drinken ned i glaset. Garnera med en citronskiva på glaskanten. Servera!

vod

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.