paul-walker

Det knyter sig i magen på mig varje gång Aftonbladet byter bild och rubrik (men ofta behåller samma brödtext) rörande Paul Walkers fruktansvärt tragiska bortgång.

Nyhetsrapporteringen har gått från rubriker om dödsfallet, något jag såklart förstår, de ”ska” rapportera när någon kändis (oavsett hur lite energi de har ägnat åt person i fråga tidigare) går bort, till rubriker ackompanjerat med bilder och filmer på hur Pauls vänner desperat försöker nå fram till sin skadade vän, och vidare till bilder på dödsögonblicket (kraschen) och senare även på hans sörjande vänner.

På Flashback, och säkerligen tusentals andra hjärndöda forum postas bilder på vad som hävdas vara kroppen. Med tanke på nivån av exploateringen i den svenska kvällspressen lär det bara vara en tidsfråga innan dessa hamnar även i Aftonbladet och i Expressen.

Jag såg ett kort klipp där Tyrese Gibson brister ut i tårar vid olycksplatsen, runt honom står en hög med flinande människor som tisslar och tasslar, pekar och filmar. Den bristen på respekt de visar när en människa sörjer sin döde vän är oförsvarlig, men den mäter sig ändå inte med gamarna och klicksökarna på de svenska tidningarna. Jag skäms som människa över att det finns, eller skapas, ett nyhetsvärde i att visa ovan nämnda bilder. Det är motbjudande, sorgligt och fruktansvärt respektlöst.

Vila i frid Paul, och tack för de ofantligt många timmar av underhållning du har gett mig och miljontals andra runt om i världen.

(Om någon på Aftonbladet eller Expressen läser detta: Skäms på er, ni äcklar mig.)

4 KOMMENTARER

  1. Bra skrivet. Det klippet du skriver om där Tyrese är vid olycksplatsen blev jag otroligt förbannad och besviken på hur folk kan vara så jävla efterblivna. Dessa jävla telefoner uppkörda i ansiktet på honom när han sörjer sin bortgångna vän. Han är också en vanlig person.

    VILA I FRID PAUL, har dig att tacka för mina två hobbys.

  2. Håller med dig på alla plan! Så bra skrivet! de här blaskorna och forumen har verkligen ingen som helst respekt för de drabbade;( helt otroligt..hoppas verkligen att någon eller några från tidningarna läser detta! Bra Petter! :)

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.