Destiny1

Bungie är lätt en av de mest kända spelutvecklarna i branschen – tack vare någon liten del till studions skapelse av Master Chief. Nu går studion vidare till en ny IP med utgivaren Activision för att få en ”shared-world shooter” som är några delar MMO blandat med intensiv action från ett FPS. Destiny kommer att ge dig en chans att utforska en futuristisk galax, skapa din egen hjälte och spela med vänner som du möter, otroliga faror och vandra genom fascinerande miljöer.

Utvecklarna har hållit Destiny under wraps sedan dess initiala tillkännagivande i början av 2013, men  vi lyckades få tag på spelet i alfa- och betastadiet.

destiny-hp-fb-og-share-img

Handlingen känns närmare Halo än något annat vi kan tänka på, stridssystemet känns snabbt, taktiskt och raffinerat men brutalt. Till det finns  RPG-liknande mekanik – karaktärsklasser, skills till level upp, plus ett stort urval av uppgraderingsbara vapen – som alla påminner om Borderlands. Och allt det svept i en fantastisk science fiction-värld, mest besläktad med Mass Effect, men som omfattar både singel- och multiplayerelement.

Kort sagt, vi är imponerade av vad vi har sett hittills. Nivån på poleringen i både presentationen och eldstriderna är absolut toppklass, onekligen arbetet av en stor studio som arbetar i sin komfortzon.

Spelet kommer släppas till PS3, PS4, xbox 360 och xbox one. Nu på tisdag (9/9) släpps Destiny i Sverige.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.