tuff1

Solen sken och så även alla deltagare.
Vi snackar om tävlingen Toughest som ägde rum i Stockholm, Lida friluftsområde under helgen som var.
En riktig folkfest i atletisk tappning där testosteron och glädje spreds med friska sommarvindar.


För er alla som inte är bekanta med begreppet OCR står detta för Obstacle Course Racing vilket i sin tur betyder Hinderbanerace. Vet du fortfarande inte vad ett Hinderbanerace är så kan jag förklara det med ett ord, glädjerus.

Banan i huvudstaden innebar en sträcka på 8 kilometer med 40 varierande hinder. Krypa, klättra, hoppa och inte minsta svinga sig i en lian likt självaste Tarzan för att landa i en förfriskande sjö, bara en sådan sak sätter ju sprätt på livet om något.

Peter Holmgren fick sig en bättre flygtur i hindret "Rope Swing"
Peter Holmgren fick sig en bättre flygtur i hindret ”Rope Swing”

Att springa ett Toughest Race kan liknas med att bli som ett barn på nytt. Man har kul, skrattar och ler samtidigt som det är en påtaglig kraftansträngning både fysiskt och psykiskt.

Baws ställde upp med en kvartett där vi tillsammans motiverade varandra fram till målgång. Under loppet fick vi smaka på hinder av olika svårighetsgrader och ibland krävdes det en gnutta mod för att lyckas övervinna kruxen i fråga. Att försöka sig på en så kallad ”Fast Lane” framkallade minst sagt adrenalin, ett val som går att göra vid ett antal hinder där man kort och gott ger sig på en svårare och klurigare variant som tar en snabbare ut på banan igen. God greppstyrka och stark överkropp kom väl till pass i en fight av detta slag. Det är alltså en stor fördel att ha gjort sin hemläxa (ätit sin spenat var dag).

Delad glädje är dubbel glädje
Delad glädje är dubbel glädje

 

 

Det bjöds stundtals på tuff terränglöpning genom skog, lera och sumpmark. Spännande hinder uppenbarade sig när man minst anade och ett bemötande av euforiska deltagare var mer eller mindre oundvikligt. Folk var verkligen peppade till max, glada och utstrålade energi som nästan gick att ta på. En tävling och utmaning där hela kroppen ständigt fick arbeta och vara i rörelse. Värt att nämna är också funktionärerna som gav arrangemanget en extra push genom att aktivt förklara, peka och vägleda.

Har du inte betat av ett Toughest Race ännu är det på tiden, för vem vill inte vara tuff och ha kul på samma gång?

Betyg: Baws hissar flaggan för arrangören Toughest
Betyg: Baws hissar flaggan för arrangören Toughest

Kommande Race:
Oslo 3 Sep
Umeå 17 Sep
Köpenhamn 1 Okt
Göteborg 8 Okt

Klicka här för anmälan

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.