zlat

2016 är fullspäckat av stora sporthändelser. Bland annat väntar ett fotbolls-EM i Frankrike, ett sommar-OS i Rio och World Cup i Kanada. Unibet har tagit en titt i kristallkulan och satt odds på sportåret 2016. Kommer exempelvis Zlatan att bli den svenska fanbäraren under OS och kommer Sverige kunna ta en pallplats i fotbolls-EM?

Sett till oddsen blir OS något skralare medaljmässigt än det senaste 2012. Oddsen talar för att Sverige tar färre än 6,5 medaljer totalt och färre än 2,5 guldmedaljer. Skulle U23 landslaget i fotboll skrälla och ta hem titeln ger det hela 51 gånger pengarna.

– OS kommer att bli mycket intressant sett ur ett svenskt perspektiv. Vi har svårt att se att U23 laget ska kunna överraska på samma sätt som man gjorde i EM i somras, utan det stora svenska guldhoppet står simlandslaget med Sarah Sjöström i täten för, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

Oddsen pekar just nu dock på att Sverige kan få en rejäl förstärkning i laget genom Zlatan Ibrahimovic. Ett spel på att han bli en av de tre överåriga spelarna i truppen ger tre gånger pengarna.

Men innan OS väntar ett fotbolls-EM i Frankrike. Sverige har oddsen emot sig att ta sig vidare från sin grupp, utan väntas bli trea. De fyra bästa treorna i grupperna i EM avancerar dock också till slutspel och ett spel på att Sverige kvalificerar sig från gruppnivån betalar 1.90 tillbaka mot 1.85 på att Sverige inte tar sig vidare.

En annan ständigt het fråga är vilket lag som kommer att ta hem Allsvenskan? Kan IFK Norrköping upprepa sin bragd (21.00), eller återtar favoriten Malmö tronen (2.50)?

I ishockeyns värld tippas Skellefteå AIK ta hem SM-guldet (3.25) och i divisionen under, Hockeyallsvenskan, väntas AIK ta hem förstaplatsen (2.75).

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.