Fernet_digestivo

Italienarna vet hur man umgås. Goda rätter på bordet och lika goda vänner runtomkring. Förmodligen är det därför de ligger bakom den ultimata digestivon: Fernet-Branca.

Det perfekta avslutet på middagen – inte minst när den avnjuts on the rocks.

Fernet-Branca är en 100 % naturlig bitter med över 27 örter och kryddor från fyra kontinenter. En bitter som får mogna långsamt i slavonska ekfat, i över ett år och som bäst kommer till sin rätt när den även får njutas långsamt. Över is – i tre små sippar – så att alla smaker får utvecklas i munnen. Dricker man snabbare känner man främst de bittra kryddorna.

De gyllene nyanserna av iransk saffran, bitterheten från sydafrikansk och fransk gentianarot och de intensiva noterna av zedoary och myrra från Afrikas horn är bara några exempel på alla de örter och kryddor som ger Fernet-Branca dess omisskänneliga smak. En smak som inte lämnar någon oberörd.

Receptet skapades redan 1845 av Bernardino Branca och är än idag en välbevarad familjehemlighet. Ett recept som påstods ha utvecklats tillsammans med den svenske Doktor Fernet.

Fernet-Branca är utsökt on the rocks – men även som shot, till en öl eller i drinkar med Ginger Ale eller Coca Cola.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.