tea

Waldersten och Kvarnström skapar gränsöverskridande scenkonstprojekt tillsammans.

Konstnären Jesper Waldersten medverkar i koreografen Kenneth Kvarnströms nya scenkonstprojekt på Kulturhuset Stadsteatern, Det var inte jag. Igen. Waldersten skapar konst på scenen i interaktion med tre dansare. Även modeskaparna och grundarna av V Ave Shoe Repair, Astrid Olsson och Lee Cotter, är med i projektet som har premiär 1 april 2017.

– Jag har följt Jesper Waldersten ganska länge, han är en multikonstnär med pennan och penselns makt. Han kommer medverka genom att måla på scenen – konst som förstörs under och efter varje föreställning, säger Kenneth Kvarnström, danschef på Kulturhuset Stadsteatern.

– Det blir ett riktigt gränsöverskridande scenkonstprojekt som blandar fritt ur olika genrer – med musik som vi alla gillar, säger han.

Jesper Waldersten har aldrig gjort något liknande tidigare och ser det nya samarbetet med Kvarnström som en möjlighet att ”fortsätta leka”.

– Jag är nyfiken och rastlös och tycker om konstiga samarbeten. Det här är ett svart blad, att blicka ut över en publik från en teaterscen. Men jag litar på Kenneths trygga famn. Och jag vill visa mina barn att man får göra bort sig. Att det är möjligt att få fortsätta att leka trots att man inte är nio år, säger han.

Det var inte jag. Igen.
Av Jesper Waldersten och Kenneth Kvarnström
Premiär 1 april på Lilla scenen

Medverkande
Kostymdesign: Astrid Olsson och Lee Cotter
Koreogra : Kenneth Kvarnström
Ljus: Maria Ros Palmklint
Konstnär: Jesper Waldersten
Dansare: Pär Andersson, Matthew Branham, Erik Nyberg

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.