dr1

Dolores Haze lanserar EP som en förlängning av Dr. Martens satsning Stand For Something, ett initiativ för att lyfta fritänkande individer som står ut ur mängden. Genom EP:n vill bandet hylla modet som en form för att uttrycka sin identitet.

De Docs som bandmedlemmarna i Dolores Haze har på sig har länge varit en viktig del av deras modeidentitet. Nu tolkar de tre klassiska låtar om skor, varav en tillägnas ledsångaren Groovy Nickz kärlek till sig själv.

– Vi är uppvuxna med Dr. Martens och deras skor har fått följa med oss överallt sen vi gjorde vår första festival till vårt uppträdande under senaste modeveckan. Docs är en viktig del av vår modeidentitet och därför känns det naturligt att göra den här EP:n. Mode är ett viktigt sätt att uttrycka sig på – det jag har på mig speglar en viss attityd och det jag står för, säger Foxy Sagz i Dolores Haze

Högaktuella Dolores Haze beskriver sig själva som Sveriges gulligaste och äckligaste band, de står för allt som är eget, ungt och impulsivt. Dr. Martens och bandet delar idén om att mode och musik tillsammans är ett sätt att uttrycka sin identitet.

– Dolores Haze har ett tydligt eget uttryck och en punkig attityd med humor. Vårt initiativ Stand For Something handlar om att hylla musikälskande personer som går sin egen väg och därför passar det väldigt bra att lyfta dem i det här sammanhanget, säger Dick Pettersson på Dr. Martens.

Stand For Something EP
På EP:n Stand For Something tolkar bandet klassiska låtar från Jesus and Mary Chain, Interpol och Bob Hund om skor, attityd och mode.

Spår 1 – The Living End (original av Jesus and Mary Chain)

”I feel so quick in my leather boots. My mood is black when my jacket’s on. And I’m in love with myself”

Spår 2 – Heinrich Maneuver (original av Interpol)

”You can see a pair of shoes. They’re out walking. They’re out walking and maybe spring is coming”

Spår 3 – Now we are here! Now we are here? Where are we? (original av Bob Hund)

”I hear you’re moving real fine. You wear those shoes like a dove. Now strut those shoes we go roaming in the night”

r2

Om Dr. Martens
Dr. Martens är ett modemärke grundat av den tyska militären Klaus Märtens. Efter krigsslutet 1945 bestämde han sig för att skapa mer bekväma och användbara skor som substitut till de befintliga armékängorna. Tillsammans med läkaren Herbert Funck startade Märtens en fabrik där de skapade skosulor av uttjänt gummi, skoinlägg utav epåletter från officersjackor och skornas ovandel av skinnet från officersbyxor. Idag har Dr. Martens skapat mer än 250 olika modeller och sålt över 100 miljoner par skor. Läderkängorna symboliserar mer än bara ett modemedvetet val av sko, idag står Dr. Martens för någonting större, som självförverkligande och tillhörighet.

Om Dolores Haze
Dolores Haze bildades 2012 och namnet kommer från Lolita, karaktären i Vladimir Nabokovs bok. De hävdar starkt att de inte vill bli placerade i någon musikgenre, de beskriver istället sin musik som en blandning av goth sex och diva couture. Bandet består av medlemmarna Groovy Nickz, Lucky Lollo, Groovy Fuck och Foxy Sagz.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.