domi

Dominikanska republiken har något för alla resenärer med aktiviteter, njutning och boende. Västindien har blivit den nya favoriten för svenska turister och speciellt Dominikanska republiken har blivit ett omtyckt resmål. Antalet turister ökar varje år och destinationen får högsta betyg i alla undersökningar.

Turisternas favoriter 

Natur, stränder, människor, valuta för pengarna och boendet är några av skälen till att Dominikanska republiken är ett populärt resmål. Turism och resor är två av de viktigaste industrierna för Dominikanska republiken och enligt rapporten Travel and Tourism Competitiveness Report 2015 från World Economic Forum rankas Dominikanska republiken som nummer sju av 141 länder i kategorin Prioritering av Resor och turism. Kategorin rankar hur aktivt regeringar främjar turismen och väl utvecklingen av Res och turistnäringen planeras och stöds.

Punta Cana är den bästa destinationen i Karibien

Resmål som Puerto Plata, Santo Domingo, La Romana, Samaná och Barahona attraherar allt fler internationella besökare och Punta Cana, som ligger i den östligaste delen av Dominikanska republiken, är den populäraste turistdestinationen i Karibien, enligt de senaste rapporterna från MasterCard Global Destination Cities Index och TripAdvisor.

Punta Canas besökarstatistik överträffas bara av tre sydamerikanska städer i en jämförelse av hela regionen. Punta Cana är den destination som växer snabbast och tog emot nästan 2,5 miljoner besökare under 2015, jämfört med 2,3 miljoner 2014. Punta Cana kallas för landet för vila och avslappning. Där Atlanten möter Västindien ligger stora, moderna och komfortabla hotellanläggningar precis vid stranden. Punta Cana är också rena paradiset för golfare, med elva golfbanor utmed den långa strandremsan.

Karibiska pärlor

Puerto Plata på den norra kusten, har vackra viktorianska hus och en livlig hamn med fästningen San Felipe från 1577. Väster om Puerto Plata ligger Parque Nacional La Isabela, där Christopher Columbus bosatte sig efter sin andra resa över Atlanten. Sydkustens huvudstad Santo Domingo, med tre miljoner invånare, är den första staden i ”Den nya världen” med mängder av välbevarade sevärdheter – bland annat den gamla staden, som ligger på världsarvslistan UNESCO.

Den vackra bukten Samana Peninsula anses av många vara den bäst bevarade hemligheten i Dominikanska republiken, med fantastiska kontraster av berg, omgivna av gröna palmer och bedårande utsikt över vita sandstränder. La Romana och Bayahibe, är två andra favoritdestinationer på den sydöstra kusten av Dominikanska republiken och ligger mellan vita stränder med sockerrörsfält i bakgrunden.

Lyxiga hotellerbjudanden 

Nya lyxhotell som tillhör internationella hotellkedjor växer upp i områden med vackra omgivningar och gör semesteralternativen ännu mer attraktiva. Ett ojämförbart stort urval av hotell av högsta kvalitet i Dominikanska republiken visar att investeringarna i turistnäringen har varit mycket framgångsrik under de senaste åren.

Nyligen lanserade Aman anläggningen Amanera, som ligger på en upphöjd klippa med utsikt över den halvmåndeformade stranden Playa Grande. Anläggningen är omgiven av grönskande djungel och ramas in av öns dramatiska bergskedja, Cordillera Septentrional . Resorten är det första Aman-hotellet som är helt integrerat med en golfbana, placerad utmed böljande fairways och utmanande greener på den berömda Playa Grande Golf Course.

En annan nyhet bland de högklassiga hotellen i landet är Chic by Royalton Punta Cana Hotel. Detta all-inclusive-hotell, en oas endast för vuxna med hela 323 rum, har utformats för dagens vuxna som söker efter en lugn, underhållande och glamorös semester.

Här kan gästerna njuta av en avslappnad atmosfär som är fullmatat med roliga aktiviteter, bra musik, pool-side-aktiviteter, danslektioner, en sportbar som visar alla de största internationella idrottsevenemangen och en spektakulär musikalisk kväll med ”Chic Angels”.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.