dr

Dr. Martens är mer än svarta, klassiska 1460-kängor att använda i snöslasket.

Till vårens- och sommarens säsong har Dr. Martens inspirerats av arvet från 1980-talets hardcore-scen. Genom att studera noga utvalda skor från denna era har Dr. Martens designers inspirerats och skapat allt från boots med mönster från en Hawaii-skjorta till sandaler med den klassiska sulan. Samtliga modeller finns i butik nu.

Säsongens sandaler (huvudbilden)
Dr. Martens SS15 sandalkollektion hämtar inspiration från olika håll, från japansk tatueringskonst och 1980-talets hardcorescen i USA. Den omisskännliga sulan och de klassiska stygnen återfinns på samtliga sandaler i kollektionen som istället skiljer sig i färgsättningar, spännen och siluetter.

11
Cristal SuedeFör den amerikanska hardcore-publiken var skons hållbarhet A och O. Skorna de bar skulle vara tåliga och praktiska – och inte sällan sprack lädret på skorna, som användes till de föll isär. Inspirerat av detta kommer Cristal Suede som sytts med ett sprucket topplager för att efterlikna dåtidens subkulturella look.

33Mönster från Hawaii till Japan

För SS15s mönster har Dr. Martens inspirerats av japanska Irezumi, dess tatueringskonst samt surfarkulturen som adopterades av USAs hardcorescen på 1980-talet.

Med avstamp i en faktisk, blommig Hawaii-skjorta från 1980-talet, har ett av säsongens mönster tagits fram. Färgerna har hämtats från amerikanska hardcore flyers, affischer och skivomslag.

Irezumi är japansk tatueringskonst, som syns på allt från gangsters till vanliga människor som vill pryda sin kropp med mästerverken. På en neutral botten har klassiska tatueringsmotiv målats, från fåglar till fiskar och körsbärsblommor.

Monotone

Bland punkare och hardcore-fans har det länge varit vanligt att måla sina Dr. Martens, inklusive sulan. Detta väckte en idé hos varumärkets designers – och kollektionen Monotone blev till. Inspirerad av amerikanska flaggan kommer skorna i antingen rött, eller blått. Sedan tidigare finns även monokroma modeller i svart och vitt.

bla

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.