dr

Under AW16 introducerade Dr. Martens företagets mest revolutionerade koncept sedan 1960-talet. Den urspungliga AirWair med dämpande sulor och dess teknolgi användes för att konstruera en prestandasko för människan på språng; resultatet blev DM’s Lite.

DM’s Lite tar med sin bekvämlighet och hållbarhet fasta på det DNA som Dr. Martens gjort sig kända för. Genom att applicera en ny ultralätt Phylon mellansula för att erbjuda produkter vilka är en korsning mellan arbetskläder och mode, DM’s Lite tar de klassiska skoltillverkningsfärdigheterna till streetwearprodukter.

DM’s Lite har tagits fram för att tala till en bredare publik; fritänkande individer som kanske aldrig har burit ett par Dr. Martens tidigare, samtidigt ska skorna tilltala de med en lång relation till sina Dr Martens.

Som en del av SS17 introducerar nu Dr Martens Evade 3-Eye Shoe som ett komplement till den nya serien av skor. Skon kombinerar en överdel i meshblandning med syntetiska sidostycken vilka låter skon andas även under de varmaste sommarmånaderna. Den klassiska ghillie-snörningen är både modern och praktisk.

Skon finns tillgänglig i fyra färger; svart, navy, mellangrå och mörkröd. Varje sko kommer med en innersula i SoftWair-skum med en fukttransporterade teknik. Den lätta gummisulan, gjord av hård och flexibel gummi, maximerar hållbarhet och komfort för bäraren och är konstruerad på en vit mellansula för att skapa en fräsch och säsongsenlig stil.

Samma lätta syntetmaterial har använts i skapandet av en ny version av modellen Rigal 8-Eye Boot, som finns tillgänglig i samma färger som ovan.

Ett alternativ till skon och kängan helt i tyg är en kombination av vävt tyg och Temperleyläder som erbjuds på modellerna Rigal 8-Eye Boot och Solaris 3-Eye Shoe. Dessa modeller har en lätt Phylon mellansula i naturvit, metalliska öljetter och de traditionella hällooparna i svart och gult.

Denna unisex-kollektionen finns tillgänglig från och med mars i Dr. Martens butik på Katarina Bangata 15 i Stockholm.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.