sko

För SS17 har Dr. Martens hämtat sin inspiration från målningar av den legendariska berättelsen om Saint George and The Dragon. De har utifrån denna legend skapat en kapselkollektion bestående av två klassiska Dr. Martens modeller, 1460 och 1461 i ny tappning.

På de ikoniska modellerna som lanserades 1 april 1960 har det nu trycks ett digitalt print av målningen. Den mjuka läderkvalitén vilken kallas ”Backhand” är lätt och bekväm på foten från start, samtidigt som den är extremt slittålig och lätt att putsa upp.

De två skomodellerna är av 8-håls samt 3-hålsmodell. De sobra färgerna och det intressanta printet är ett självklart tillskott i alla skofantasters samlarkollektion. Det årliga konstsläppen från Dr Martens lyfter vilken våroutfit som helst. Historien om denna hjälte har sitt ursprung så tidigt som 300 år F.KR. och är en populär mytologisk legend än idag. Den har inspirerat många kända konstnärer vilka gjort sina egna tolkningar av historien. En av de mest kända är St Göran och Draken, skulpturen som finns att beskåda i Storkyrkan, Gamla Stan.

Kollektionen finns tillgänglig från och med april i Dr. Martens flaggskeppsbutik på Katarina Bangata 15 i Stockholm.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.