ds

Den klassiska bilikonen DS, som i svensk folkmun kallas ”Paddan”, fyller 60 år och det firas med besked i år världen över, inte minst i Stockholm. Här öppnas inom kort Sveriges första konceptbutik – DS Store – med försäljning av bilmodeller från det nya premiummärket DS.

Det är Hedin Bil i Stockholm/Akalla som ligger bakom DS Store-satsningen och den 29-31 maj öppnas portarna för alla bilintresserade. Då premiärvisas nya DS 5 som under invigningshelgen dessutom får sällskap av klassiska DS-modeller.

Den 29-31 maj invigs Sveriges första konceptbutik DS Store hos Hedin Bil i Stockholm/Akalla. Det blir DS Store nummer fem i Europa. Under helgen förhandsvisas nya DS 5 som har sin grund i en djärv design och utmärker sig med sin stil, känsla och elegans. Liksom sin föregångare präglas nya DS av smarta designlösningar, avancerad teknik och en unik körupplevelse.

DS i modern skepnad

DS-modellerna återintroducerades på marknaden i mars 2010 i och med lanseringen av modellen DS 3, som i rask takt följdes av DS 4 och DS 5. Sedan snart ett år tillbaka är DS ett självständigt premiummärke inom den franska bilkoncernen PSA Peugeot Citroën. Modellnamnet DS, som i Frankrike uttalades som la Déesse, gudinnan, står också för ”innovativ lyx från Paris” och förkroppsligar sin unika stil och innovation från arvet av den ursprungliga DS-modellen, DS 19, som premiärvisades på bilsalongen i Paris för precis 60 år sedan. Den tillhör bilindustrins klassiker och har närmast ikon-status idag.

Med skivbromsar som standard framtill och servo- och hydraulisk växellåda, kan DS19 inte beskrivas som något annat än revolutionerande när Citroën lanserade den 1955. Den klassiska bilen firas nu med pompa och ståt under en hel vecka – DS WEEK – i Paris den 18-24 maj. Närmare 700 klassiska DS-modeller beräknas rulla på Paris gator och boulevarder påx lördag och söndag.

ds1

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here