ds

Den klassiska bilikonen DS, som i svensk folkmun kallas ”Paddan”, fyller 60 år och det firas med besked i år världen över, inte minst i Stockholm. Här öppnas inom kort Sveriges första konceptbutik – DS Store – med försäljning av bilmodeller från det nya premiummärket DS.

Det är Hedin Bil i Stockholm/Akalla som ligger bakom DS Store-satsningen och den 29-31 maj öppnas portarna för alla bilintresserade. Då premiärvisas nya DS 5 som under invigningshelgen dessutom får sällskap av klassiska DS-modeller.

Den 29-31 maj invigs Sveriges första konceptbutik DS Store hos Hedin Bil i Stockholm/Akalla. Det blir DS Store nummer fem i Europa. Under helgen förhandsvisas nya DS 5 som har sin grund i en djärv design och utmärker sig med sin stil, känsla och elegans. Liksom sin föregångare präglas nya DS av smarta designlösningar, avancerad teknik och en unik körupplevelse.

DS i modern skepnad

DS-modellerna återintroducerades på marknaden i mars 2010 i och med lanseringen av modellen DS 3, som i rask takt följdes av DS 4 och DS 5. Sedan snart ett år tillbaka är DS ett självständigt premiummärke inom den franska bilkoncernen PSA Peugeot Citroën. Modellnamnet DS, som i Frankrike uttalades som la Déesse, gudinnan, står också för ”innovativ lyx från Paris” och förkroppsligar sin unika stil och innovation från arvet av den ursprungliga DS-modellen, DS 19, som premiärvisades på bilsalongen i Paris för precis 60 år sedan. Den tillhör bilindustrins klassiker och har närmast ikon-status idag.

Med skivbromsar som standard framtill och servo- och hydraulisk växellåda, kan DS19 inte beskrivas som något annat än revolutionerande när Citroën lanserade den 1955. Den klassiska bilen firas nu med pompa och ståt under en hel vecka – DS WEEK – i Paris den 18-24 maj. Närmare 700 klassiska DS-modeller beräknas rulla på Paris gator och boulevarder påx lördag och söndag.

ds1

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.