hk

Varje månad görs det ungefär 3500 sökningar på ordet hårtransplantationer i Sverige på Google. Det är en av de vanligaste skönhetsbehandlingarna som män gör i Sverige.

Att tappa hår och ha håravfall är något som ofta är ärftlig men det kan även bero på överproduktion av testosteron som gör att håret tunnas ut. Vissa väljer att acceptera sitt håravfall medans andra vill ha möjligheten att ha olika frisyrer.

För inte allt för många år sedan var det väldigt att dyrt att göra en hårtransplantation, det kostade över 100 000kr och det var därför få som hade råd att genomföra en hårtransplantation. Tekniken var inte lika utvecklad och lämnade då ärr. Numera ligger priserna från 42 000 kronor.

– Det är alla människors rätt att få behålla sitt hår eller att ha råd att genomföra en hårtransplantation, säger Firo som är verksamhets chef på Akacia medical.
Det var därför han startade upp en hårtransplantation klinik i Stockholm med mer humana priser. De har sedan 2012 hjälpt hundratals människor få håret tillbaka. I dag behöver nästan ingen bli flintskallig.

Hårtransplantation är den enda permanenta metoden för att få ytterligare hårväxt!

Den senaste tekniken inom hårtransplantation är Fue-metoden
Det innebär att man flyttar hårsäckar från en del av huvudet till en annan del som har utsatts för håravfall. Håret baktill vid nackhåret är genetiskt programmerade att stanna livet ut. Behandlingen sker under lokalbedövning och efterlämnar inga synliga ärr.

Män tappar ofta håret först i vikar, främre delen av hjässan och högst upp på huvudet, för kvinnor skiljer det sig lite åt. En hårtransplantation tar ungefär en dag och en skicklig hårtransplantions team kan transplantera 3500 hårsäcksgrupper vid ett tillfälle. Viktigt att tilläggas är att en hårsäck innehåller 1-4 hårstrån. Under operationen sitter patienten bekvämt tillbakalutad i stol i operationssalen. När transplantationen är klar avslutar man med PRP (som är kroppens egna stamceller i hårbotten), man bandageras och får åka hem. Man får räkna med 10 dagar hemma från jobbet. Efter 3-4 månader börjar man se skillnad på håret och slutresultatet tar upp till 12 månader.

har

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.