moto

I veckan offentliggjorde det franska Ministeriet för Miljö, Hållbar utveckling och Energi att drivlinorna som testats på Peugeot 208 och 508, och som finns på större delen av koncernens modeller, uppfyller de stränga lagkraven för kväveoxidutsläpp (NOx). Resultaten bekräftar att PSA Peugeot Citroëns patenterade BlueHDi-reningssystem med SCR-teknologi är mycket effektivt och att det sänker kväveoxidutsläppen med upp till 90 procent i dieselmotorerna.

Testerna utförda av Miljöministeriet visar att PSA Peugeot Citroëns teknologi BlueHDi reducerar kväveoxidutsläppen mycket effektivt tack vare dess unika konstruktion. Avgasreningen BlueHDi som består av kväveoxidkatalysatorn, Selective Catalytic Reduction (SCR), är placerad före partikelfiltret (FAP) för att ta hand om kväveoxiderna från dieselmotorerna. NOx-bearbetningen aktiveras tidigare efter motorstarten jämfört med andra teknologier, vilket gör att verkningsgraden blir ännu effektivare.

SCR-teknologin i kombination med reduktionsmedlet AdBlue minskar utsläppen av kväveoxider (NOx) med upp till 90 procent, vilket gör att dieselmotorns NOx-utsläpp hamnar i nivå med motsvarande bensinmotor. Samtidigt behåller dieselmotorn sina fördelar med 15 procent lägre koldioxidutsläpp (CO2) och 20 procent högre bränsleeffektivitet. BlueHDi är ansett i bilindustrin och bland andra intressenter som det mest effektiva systemet för att reducera kväveoxidutsläppen.

Redan 2013 – två år innan utsläppsstandarden Euro 6 blev ett lagkrav – kunde PSA Peugeot Citroën lansera de första dieselmodellerna med BlueHDi och SCR-teknologi. Koncernen blev övertygad om SCR-teknologins potential i ett tidigt skede och investerade flera hundra miljoner euro för att utveckla den för samtliga dieselmotorer. Idag har PSA Peugeot Citroën över 100 patent på BlueHDi-teknologin och reningssystemet utvecklas ständigt för att optimera både prestation och omkostnader inför den nya utsläppsnormen Euro 6.2, som träder i kraft i september 2017

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.