tesl

Något som står helt klart är att det tagit lång tid för elbilar att verkligen få ett fotfäste på bilmarknaden. Idag verkar det dock som det har gått steget längre och att fler och fler får upp ögonen för att det kan vara ett bättre val med elbil än bensin eller dieseldriven bil. Naturligtvis kommer detta att vara helt sant när det gäller alla de miljöaspekter som finns att ta hänsyn till. Hur det än går till när el skapas, så kommer detta vara en mycket mera miljövänlig energikälla än bensin och diesel.

En anledning till att elbilar inte tagit större del av bilmarknaden än de lyckts med fram till idag, är att det helt enkelt lider av barnsben. Det handlar då om att det inte funnits tillräckligt med laddningsstationer för elbilar i Sverige. Det har också varit problem med laddningstider och batteriets kapacitet.

Något som också har gjort att anpassningen till elbil har tagit tid är det höga priset. Priset på elbilar har dock numera gått ned något, vilket har gjort att fler konsumenter överväger att köpa en elbil.

Att köpa en ny bil, oavsett om det är en elbil eller en bensindriven är ofta en stor kostnad i privatekonomin. Många väljer därför att finansiera en ny bil genom ett lån. Idag kan du enkelt köpa en elbil med hjälp av ett privatlån, ett lån utan säkerhet. Ett lån utan säkerhet innebär att det kan användas till det du önskar. Så om du inte har möjlighet att köpa en ny elbil kontant så kan det här vara en lösning.

Varför ska du välja en elbil

Det finns naturligtvis massor med anledningar till att du ska satsa på en elbil istället för en bil som drivs av fossila bränslen. Framförallt är det för miljöns skull men genom att köra på el kan du även minska dina transportkostnader.

Tesla är förmodligen det mest kända varumärket inom elbilar men fler och fler tillverkare ger sig in på marknaden. Detta är tre kraftiga anledningar till att du ska köpa en elbil:

En elbil kommer i längden att bli billigare i drift, då den el som förbrukas alltid kommer att kosta mindre än fossila bränslen.

Du väljer en elbil för att du tänker på miljön och framtida generationer välbefinnande på planeten jorden.

Att välja en elbil kommer att symbolisera fri handel. Här kommer inte enbart ett fåtal människor i världen sitta och bestämma hur dyrt det ska bli för dig att använda din bil i det dagliga livet.

Topp 3 elbilar 2018

Idag finns det många bra elbilar på marknaden. Här är tre olika bilmärken som är värda att spana on vid ett köp av elbil 2018.

Hyundai Kona: Här kommer du att finna en mycket prisvärd elbil som ligger under 400 000 kronor. Den första elbilen som kom från Hyundai var Ioniq, men numera har Kona tagit över på elbilsmarknaden. Denna bil har en kapacitet av en räckvidd på 48 mil på bara en laddning. Även utrymmet i denna bil är väl anpassat.

Nissan Leaf: Ja, att Nissan är ett bra och välkänt bilmärke har ingen missat. De har också sedan länge gett sig in på elbilsmarknaden. Här har de idag skapat Nissan Leaf, som ligger på ett pris runt 400 000 kronor. Denna elbil lanseras som ”bilen för folket” och har en räckvidd på cirka 38 mil på en laddning.

Tesla Model X: Naturligtvis så måste Tesla få vara med på en lista över de tre bästa valen av elbilar. Tesla Model X hamnar i den högre prisklassen. Här handlar det om ett pris på lite över 1 miljon kronor. Hur som helt så får du en enastående komfort, och räckvidden på en laddning är 42 mil.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.