bil

Vid prisceremonin under den 31:a upplagan av ”International Automobile Festival” den 26 januari i Paris fick PEUGEOT ta emot det ärofyllda priset ”Creativ’Experience Grand Prize” för sin konceptbil FRACTAL. Varje år utses bästa design och mesta kreativitet i bilindustrin och i år vann Peugeots innovativa i-Cockpit® i den nyskapande elbilen.

Gilles Vidal, PEUGEOT Head of Styling, fick ta emot priset för den innovativa konceptbilen, FRACTAL, som hans designteam skapade inför Bilsalongen i Frankfurt 2015. Redan på salongen röstades bilen fram till ”Best Concept Car” av Auto Plus läsare och RTL’s lyssnare. I juryn för ”International Automobile Festival” sitter experter inom mode, design, arkitektur, bilindustri och media.

– Jag är verkligen glad över att få ta emot detta fina pris för PEUGEOT FRACTAL, eftersom det är ett pris som belyser vikten av förarens upplevelse bakom ratten. Priset belönar de studier vi gjort på ljuddesign och teknologin för utskrifter i 3D, säger Gilles Vidal, Head of Styling på PEUGEOT.

PEUGEOT FRACTAL är en kompakt och eldriven 2+2 roadster som demonstrerar utvecklingen av Peugeot i-Cockpit® som lanserades i 208 under 2012 och som redan vunnit närmare två miljoner människors hjärtan. I FRACTAL har den innovativa interiören gjorts ännu mer intuitiv genom att beröra ännu ett sinne, nämligen hörseln.

I FRACTAL omsluts bilens avantgardistiska design av digitala ljud som förstärker körupplevelsen och hjälper föraren. Ljuden är placerade och designade utifrån vetenskapliga studier om hur människan påverkas positivt av ljud. Det avancerade 9.1.2-ljudsystemet reagerar, förutom på andra trafikanter, också när dörrarna öppnas med en Smart Watch. Då strömmar musik ut av den kända ljuddesignern Amon Tobin från de totalt 13 högtalarna.

För att uppnå optimal akustik rullar FRACTAL på specialutvecklade däck som harmonierar med ljudvågorna och interiören är gjord i ljudabsorberande material som till 80 procent är tillverkat i 3D. Interiören är innovativ och inspirerad av Skandinavisk design i de många och läckra detaljerna.

Förutom den intressanta ljud- och materialstudien med interiör i 3D, senaste generationen i-Cockpit®, två starka elmotorer och ett rejält ljudsystem för modellen tankarna till en framtida coupé med elektrisk drivlina från Peugeot.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.