1024px-Panama_08_2013_7035

Flygbolaget Emirates lanserar den 1 februari 2016 en ny flyglinje till Panama City. Den nya linjen blir världens längsta nonstop-rutt, på 17 timmar och 35 minuter, och kommer att bli Emirates första anslutning till Centralamerika.

 Den nya dagliga flyglinjen till Panama City, Panamas huvudstad, kommer att trafikeras av en Boeing 777-200LR med tre klasser: 8 platser i First Class, 42 i Business Class och 216 i Economy Class. Flygplanet kan bära upp till 15 ton last. Flyglinjen kommer att gå från Dubai till Panama City och Tocumen International Airport (PTY).

 – Vi är glada över att vara det enda kommersiella flygbolag som erbjuder en daglig avgång med First Class till resenärerna på vad som kommer att bli världens längsta nonstop-rutt, säger HH Sheikh Ahmed bin Saeed Al-Maktoum, ordförande och högste chef, Emirates Airline & Group. Han fortsätter:

 – Panama City kommer att vara vår primära inkörsport till Centralamerika, det innebär att vi kan erbjuda ett bekvämt alternativ till våra passagerare som reser från eller via vårt globala nav i Dubai och vidare till destinationer i hela Centralamerika, Karibien och norra delen av Sydamerika.

 Emirates flyglinje EK251 kommer att avgå dagligen från Dubai 08.05 och anlända till Panama City 16.40. Returresan EK252 lämnar Panama City 22.10 och anländer till Dubai 22.55 nästa dag.

Transportnav i Centralamerika
Panama City är en pulserande metropol och en anknytningspunkt till flera tropiska destinationer. Staden är idealiskt belägen mellan Nord- och Sydamerika, samt mellan Atlanten och Stilla havet. Det gör att staden är ett centrum i transport- och kommunikationsnätet. Här finns två av de mest trafikerade hamnarna i Latinamerika, inklusive världens näst största frihandelszon, Colon Free Trade Zone.

Emirates nya destinationer i höst
Senare i år kommer Emirates att utöka sitt globala nätverk med ytterligare fyra destinationer, Mashhad i Iran och Orlando i september, Bamako i Mali i oktober och Bologna i november.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.