balo

 

Flygbolaget Emirates lanserar nu sin andra destination i Indonesien med en daglig nonstop-service till ön Bali. Första flighten landade på I Gusti Ngurah Rai internationella flygplats den 3 juni och linjen trafikeras med en Boeing 777-300 ER i en tvåklass-konfiguration. Bali är Emirates 146:e destination som adderas till flygbolagets globala nätverk i Fjärran Östern, som nu omfattar 18 destinationer i 11 länder.

Ombord på jungfrufärden från Dubai till Bali fanns bland annat media och en ledningsgrupp från Emirates. Flygningen till Bali hade också med passagerare från mer än 40 olika städer, däribland Moskva, Frankfurt, Amsterdam och New York.

– Bali är ett mycket populärt turistmål för svensk del och det här bidrar till att utöka vårt redan starka utbud till exotiska semesteröar. Den nya linjen kommer att bli attraktiv med nonstop-flyg från Stockholm till Dubai och smidig transfer vidare. Och varför inte passa på att stanna några nätter i Dubai på vägen till eller från Dubai, säger Björn Ekegren, Sverigechef för Emirates.

Bekväm resa från Stockholm till Bali
Det är smidigt och bekvämt att resa från Stockholm via Dubai till Bali. Flyget från Stockholm EK 158 avgår 14:15, ankommer i Dubai lokaltid 21:40. Anslutande flyg till Bali, EK398 avgår 08:20 och ankommer till I Gusti Ngurah Rai 21:40 lokal tid. Vid transfer med Emirates och om det innebär en väntetid på över 8 timmar när man reser i Economy Class och över 6 timmar i Business och First Class, erbjuds resenärer övernattning på hotell*.

På returresan avgår flyg EK399 från Bali 23:40, ankommer till Dubai 05:00 och anslutande flyg till Stockholm avgår 08:00, landar på Arlanda 12:30.

Emirates bidrar till Balis tillväxt
Även Emirates SkyCargo utökar sin service. Med nya linjen erbjuds nu 294 tons lastkapacitet per vecka från Dubai till Bali och Bali till Dubai vilket öppnar nya möjligheter inte minst för företag på Bali genom SkyCargos globala nätverk. Gods som transporteras från Bali är bland annat marina produkter som tonfisk och annan färsk fisk, hushållsartiklar, lädervaror och hantverk som främst går till Europa, medan hushållsartiklar, hygienartiklar, färskvaror, läkemedel och fordonsreservdelar importeras inte bara till Bali men också till Surabaya och Balikpapan, liksom andra upptagningsområden.

Bali är även en viktig marknad för Emirates som bolag.
– Det finns ett stort intresse från hela vårt nätverk för flyg till Bali, särskilt i fritidssegmentet, och vi är nu glada att kunna erbjuda den här servicen till våra kunder och bidra till turismens och öns ekonomiska tillväxt, säger Barry Brown, Emirates Divisional Senior Vice President, Commercial Operations East.

Balis biträdande minister för Resource Development, Indonesiska ministeriet för turism, professor I Gde Pitana säger:

– Vi är glada över att välkomna Emirates till Bali då vi tror att den nya direktlinjen kommer påverka den indonesiska turistsektorn positivt och direkt öka öns besöksantal. Bali fortsätter att locka turister från hela världen, och med en direktlinje till och från Dubai med Emirates, kommer det även öka möjligheterna att lättare nå andra delar av världen, vilket öppnar upp nya möjligheter för nya resenärer och företag.

Bali hade mer än 3,7 miljoner utländska turister under 2014, och kommer sannolikt att ytterligare öka turismen med det nya dagliga direktflyget från Dubai.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here